Fravino
Fravino Foto: Pascal Brugman

Streekorkest Fravino: een bijzonder orkest!

Algemeen

HUIJBERGEN - REGIO - Streekorkest Fravino is een bijzonder orkest in de regio West-Brabant. Zoals de strijkinstrumenten de basis vormen voor het symfonieorkest, vormen accordeons de basis bij Fravino. Kenmerkend is, dat net als bij het symfonieorkest, ook houtblazers, koperblazers en slagwerkers aanwezig zijn.

 

Door de combinatie van deze instrumenten en veelvuldig gebruik van de registers van het accordeon, ontstaat er een bijzondere klankkleur en staan er tal van muzikale genres op het programma van het orkest. Denk hierbij aan filmmuziek, klassiek, folk, pop, originele muziek en worden er geregeld arrangementen gespeeld van harmonierepertoire.

Mede door het onbekende van de veelzijdigheid, heeft het accordeon de laatste tijd een deel van zijn populariteit verloren en we zijn nu bezig ons orkest nieuw leven in te blazen. We willen ook graag het orkest meer bekendheid geven aan de jongere generatie.

Met de komst van een nieuwe dirigent – Youri Kemps – is Fravino een andere weg ingeslagen en is het orkest al volop met nieuwe nummers aan de slag gegaan.

De muzikanten van Fravino bestaan uit een mix van jong en ouder en er is een sterke en vriendschappelijk band onder elkaar. Ook na de repetities blijven ze graag nog gezellig napraten met een drankje.

Wellicht ben je - of ken je - iemand die piano, keyboard of orgel bespeelt en graag samen muziek wil maken en eventueel bereid is om een overstap te maken naar het accordeon: van harte welkom!

Ook blaasinstrumenten en een contrabas zijn welkom bij ons orkest.

Als je het leuk vindt om eens vrijblijvend kennis te maken met het orkest, ben je van harte welkom op de repetitieavonden op donderdag in MFC De Kloek in Huijbergen, tussen 20.00 en 22.00 uur.

Ook in diverse opleidingen kunnen we voorzien en we gaan graag een gesprekje aan met ieder die van muziek houdt en belangstelling heeft.

fravino.nl

Fravino
Fravino
Fravino
Fravino
Fravino
Fravino
Afbeelding
Fravino
Fravino
Fravino
Fravino
Fravino
Fravino
Fravino