Logo halsterse-zuidwestkrant.nl
Foto:

Wilhelmietenmuseum vol activiteiten

HUIJBERGEN - Het Wilhelmietenmuseum in Huijbergen heeft de afgelopen maanden al meer dan 550 bezoekers mogen verwelkomen. 'Van het oor naar het hart' is er de bron van de nieuwste tentoonstelling. Streekorkest Fravino bestaat dit jaar 60 jaar en heeft zijn oorsprong bij de Broeders van Huijbergen. Daarom staat een gedeelte van de tentoonstelling in teken van dit jubileumjaar.

Tijdens de tentoonstellingsperiode zullen zij ook regelmatig te horen zijn. Daarnaast zijn er muziek gerelateerde stukken uit de geschiedenis van de Wilhelmieten en de Congregatie van de Broeders van Huijbergen te bezichtigen. De tentoonstelling loopt vanaf tot en met 29 september 2019 en is elke 2e en 4e weekend van de maand te bekijken, van 14.00 tot 16.30 uur.

Beeldhouwen
Op maandag 17 en 24 juni vinden er van 13.00 tot 16.00 uur weer workshops "Kennismaken met Intuïtief Beeldhouwen" plaats door beeldend kunstenaar Jeanny Ritzen. Deelname kost €20,- inclusief koffie/thee en materialen. Meer informatie en aanmelden: Jeanny Ritzen, jeannyritzen@kobukai.nl, 06-55866027.

Lezing over Bach
Op donderdag 20 juni wordt een amusante lezing georganiseerd door broeder Theo: "Geen dag zonder Bach". Wie maar een beetje van muziek houdt zal de muziek van Bach niet willen missen. Misschien zijn er veel mensen die Bach alleen maar koppelen aan de Mattheuspassie en veel andere kerkmuziek, orgelmuziek en cantates bijvoorbeeld. Bach is dan zwaar en misschien ook wel ouderwets. Eén van zijn zonen noemde hem wat oneerbiedig "Die oude pruik". Maar dat beeld klopt echt niet. Bach is van alle tijden en beslist niet alleen maar kerkelijk en plechtig. Locatie van de lezing is Hoofdingang Broeders van Huijbergen, Boomstraat 7. Binnenkomst 18.45 uur, start lezing 19.00 uur. Aansluitend bezoek aan het Wilhelmietenmuseum. Toegang gratis. Informatie en opgeven bij: Marian Muller, museum@m-muller, Gitta van Rooij, vanrooij-peeters@home.nl of Broeder Bram, bram@abcfh.nl

Meditatiedag
Op 21 juni wordt er een Meditatiedag georganiseerd door Jane van Kempen, Twan Timmermans en Esther van Gils. Deze yoga/meditatie/mindwalk dag vindt plaats in en om het Wilhelmietenmuseum. De dag begint om 09.15 uur en eindigt om 16.00 uur. Bijdrage is inclusief workshop, thee, rondleiding en opening/sluiting. Exclusief lunch. Meer info en/of opgeven liefst per mail: jane.van.kempen@planet.nl, 06-53182252.

Op 22 en 23 juni is het museum open van 14.00 tot 16.30 uur. De maand juni wordt muzikaal afgesloten met een optreden van harmonieorkest St. Cecilia op 23 juni in de achtertuin van het Wilhelmietenmuseum, tijdens de openingsuren van het museum. Tevens is er een demonstratie en uitleg over de accordeon door Jos van den Elshout en Adrie van den Eynden leden van Streekorkest Fravino, in het museum. Fravino zal met een aantal leden elk museumweekend de zondag muzikaal omlijsten.

Meer berichten