Logo halsterse-zuidwestkrant.nl
Herfsttijloos
Herfsttijloos (Foto: De Hertgang)

Nog steeds veel moois te ontdekken op De Hertgang

HALSTEREN - De natuur heeft het door de droge zomers van afgelopen jaren best moeilijk. In vier van de afgelopen vijf zomers was er sprake van periodes met soms extreme droogte. De effecten van het neerslagtekort stapelen zich op en treffen steeds meer flora en fauna. Ook op De Hertgang is te zien dat enkele bomen en planten een beetje ‘vermoeid’ lijken en herfstverschijnselen beginnen te vertonen. 


Desondanks is er nog steeds veel moois te ontdekken op ’t landgoed. In de borders tonen de nazomerbloeiers hun kleuren en op een paar plaatsen komt u de bloeiende Japanse wasbloem (kirengeshoma palmata) tegen. Ook de herfsttijloos (Colchicum autumnale) laat zich deze dagen zien: een opvallende verschijning, aan de rand van perken en borders, vaak een beetje verscholen onder struiken. Soms reageren mensen verbaasd: “kijk, krokussen in de herfst!”, want op het eerste gezicht hebben de bloemen daar wel wat van weg. Maar de toevoeging ‘autumnale’ verklaart veel, want dat betekent ‘herfst’. En er is meer dat op de komende herfst wijst, zoals de Amerikaanse paardenkastanje (Aesculus octandra) die al vruchten laat zien, net als de wilde citroen (Poncirus trifoliata). Maar ’t duurt nog wel even voordat die mooi geel geworden zijn!

Het landgoed is trouwens ook heel leuk voor kinderen: er is een rododendrontunnel waar je doorheen kan kruipen, er is een klim- en klauterpad langs een hele steile helling, er is een paadje waarbij je op boomstammen moet proberen te stappen en er zijn touwen tussen bomen gehangen, zodat je als Tarzan heen en weer kunt slingeren.

Het landgoed is dagelijks van 09.00 tot 17.00 uur open voor bezoekers. U vindt Landgoed De Hertgang aan de Klaverblokken 18 in Halsteren. Voor meer informatie over het landgoed: kijk op www.dehertgang.nl.

Meer berichten