Afbeelding

Dorpsraad Lepelstraat

Algemeen

LEPELSTRAAT - Dorpsraad Lepelstraat stapt donderdag 25 augustus om 16.00 uur op de fiets voor de schouwronde in Lepelstraat. 

De Dorpsraad gaat met een aantal genodigden door het dorp fietsen met als doel extra aandacht te vragen voor verbeteringen en het goede onder de aandacht te brengen bij de genodigden. Na de fietstocht worden de onderwerpen besproken in buurthuis ‘t Weike van SKW.

Woningstichting Stadlander is druk bezig met plannen maken over het wonen in Lepelstraat. De Dorpsraad heeft een kennismakingbezoek afgelegd, met de nieuwe organisatie opzet, die over wonen in Lepelstraat gaat. Een breder takenpakket bij één persoon, moet meer service geven voor de bewoners. ‘We weten nu wie onze rechtstreekse contactpersoon is voor alle vragen, als ook de benoeming van de bouwmeester voor Lepelstraat. En met de toezegging, als we beginnen is als eerste de renovatie van het Antoniusplein aan de beurt. Het was een nuttig bezoek voor Lepelstraat’, stelt de Dorpsraad. 

Vanuit de gemeente was de voorzitter van de Dorpsraad uitgenodigd om mee te denken over de energietransitie die ook in Lepelstraat gaat plaats vinden. ‘Er moet een beleidsplan dit jaar gemaakt worden met goedkeuring door de Gemeenteraad. In dit visieplan moet staan hoe de Gemeente denkt binnen een bepaalde termijn volledig geen gas meer te gebruiken voor verwarming van woningen. Anders gezegd: We krijgen allemaal een idee wanneer er geen gas meer naar onze huizen/wijk stroomt in Bergen op Zoom, aldus Bert Vos van Dorpsraad Lepelstraat in het plaatselijke dorpsblad. 

Mensen die willen reageren kunnen dit doen via ‘contact Dorpsraad’ op de website:
www.dorpsraadlepelstraat.nl