Afbeelding

Stoofpotje met gehakt

Algemeen

Benodigdheden

1 ui, 2 teentjes knoflook, 500 gram gehakt, 1 eetlepel tomatenpuree,
1 blik gepelde tomatenblokjes, 250 ml gekookt water, 1 theelepel oregano,
500 gram krieltjes, 200 gram peen, 450 gram diepvries doperwten,
zout en peper, olijfolie.

Bereiding

Snijd de ui in halve ringen en hak de knoflook fijn. Bak de ui en de knoflook samen in een scheutje olijfolie 5 minuten aan. Voeg het gehakt toe en bak dit al roerend bruin doe dan de tomatenpuree er bij en roer dat goed door elkaar. Voeg dan de tomatenblokjes en het water en de oregano toe en meng dit goed door elkaar. Breng op smaak met peper en zout en laat dit zachtjes pruttelen. Snijd de krieltjes en de penen in plakjes en voeg het bij het gehakt mengsel en laat alles onder af en toe omroeren een half uur met de deksel op de pan
zachtjes pruttelen. Voeg 5 minuten van te voren de doperwten erbij en roer goed door elkaar. Even laten pruttelen.

Eet smakelijk!

Diana Rens