Logo halsterse-zuidwestkrant.nl
Speler van het Jaar Dennis Verheijen.
Speler van het Jaar Dennis Verheijen. (Foto: Christian Keijsers Fotografie)

Rksv Halsteren weeknieuws

Het seizoen 2021/2022 loopt op zijn einde. Afgelopen zaterdag wist Zaterdag 1 geen vervolg aan de nacompetitie af te dwingen door het 1-2 verlies van RCS. Daarmee is duidelijk dat de beide hoofdmachten volgend seizoen op het huidige niveau zullen blijven spelen. Voor één ploeg is dat nog niet zeker: de JO15-1. Dit team speelt a.s. zaterdag een beslissingswedstrijd voor promotie naar de landelijke 6e divisie. Voor dit seizoen is dit de laatste rubriek in de Halsterse Krant. Eind augustus melden wij ons weer.


Wedstrijdtip: Halsteren JO15-1 -  Drechtstreek JO15-1

Geen rechtstreekse promotie, geen beslissingswedstrijd op 11 juni... Maar...komende zaterdag speelt de JO15-1 dan eindelijk de beslissingswedstrijd tegen Drechtstreek uit Papendrecht. Inzet is promotie naar de landelijke 6e divisie. De tegenstander werd eveneens kampioen in een Hoofdklasse. Eerder dit seizoen was Drechtstreek in de najaarscompetitie met 3-2 te sterk voor Halsteren. De JO15-1 zal er dus op gebrand zijn voor eigen publiek een beter resultaat neer te zetten. De wedstrijd op sportpark De Beek begint om 11.15 uur en is vrij toegankelijk. Kom je de geel-zwarten nog één keer dit seizoen aanmoedigen?

Dennis Verheijen Speler van het Jaar

Na de laatste thuiswedstrijd tegen Baronie kon de balans worden opgemaakt en de punten worden geteld voor het klassement van de Speler van het Jaar. De rekenmeesters kwamen unaniem tot het oordeel dat het afgelopen seizoen er één speler de titel Speler van het Jaar verdiende, en dat was Dennis Verheijen. In zijn debuutseizoen bij Halsteren heeft Dennis zijn niveau in razend tempo ontwikkeld tot een stabiele verdediger op hoofdklasseniveau, die zowel aan de rechterflank als in het centrum goed uit de voeten kan. Dennis ontving een waardecheque, beschikbaar gesteld door The Fashion District uit Bergen op Zoom. Salah Jaddi eindigde op een verdienstelijke tweede plaats, gevolgd door routinier Jeroen Beerendonk. De Speler van het Jaar is de resultante van de verkiezingen van de PLUS Man of the Match, die bij iedere thuiswedstrijd wordt gekozen. De Man of the Match verdient per uitverkiezing 3 punten, de nummers twee en drie respectievelijk 2 en 1.

Afscheid assistent-trainer Peter Pijpers

Zoals reeds eerder vermeld gaat Peter ons verlaten als assistent-trainer bij de Zondag 1. Peter is zeven seizoenen lang steun en toeverlaat geweest voor de Zondag 1. Vorige week zondag na de laatste competitiewedstrijd tegen Baronie heeft de club hem op gepaste wijze bedankt voor zijn bewezen diensten. Als kers op de taart bleven ook de punten in Halsteren tegen de reeds gekroonde kampioen Baronie.

Selectie Zondag 1 krijgt vorm

De technische staf van Zondag 1 is weer druk bezig met de selectie voor volgend seizoen. Gelukkig blijven de meeste gevestigde namen Halsteren trouw. Daarnaast zijn er ook nog enkele nieuwe spelers te bewonderen. Hieronder een overzicht van de tot nu toe bekende mutaties in de selectie:

Komen: Ellas Meijer (KFC Sint-Lenaarts), Achraf Chouiter (UnItas ‘30), Riad Elloukmani (GOES), Giovanni Moerland (RBC), Lorenzo Hoekman (Krabbendijke), Roman Witting (Baronie), Jeremy Troost (Prinsenland)

Blijven: Jeroen Beerendonk, Jelle Voermans, Thomas van der Spek, Dennis Verheijen, Oguzhan Kazanci, Nishant Jagernath, Redwan Zerhouni, Salah Jaddi, Merlijn Roels, Pim Bouwman

Gaan: Lennard Marsman (Tholense Boys), Nassim Asrih (TSC), Björn van Sundert (Internos), Ariën Pietersma (Prinsenland), Jasper Waalkens (onbekend), Fouad Idabdelhay (Kruisland), Jurik Zimmerman (Baronie).

Zaterdag 1 pakt door met doorstroming jeugd

Geheel in lijn met het doorstroombeleid voor de jeugd meldt de club met trots dat veel van onze jonge talenten volgend seizoen doorstromen naar Zaterdag 1.
De volgende spelers zullen de aansluiting maken: Dave Vroon, Dex Knop, Chuka Reginald, Jop Postma, Stijn van de Kroon, Wesley van Son, Sven Oerlemans, Luuk Vriens, Quassim el Azzaoui en Kane Bogers. Ook Rob Roelands is sinds kort aangesloten bij Zaterdag 1. Daarnaast komt aanvaller Volkan Unuvar over van DOSKO. Trainer Erik van der Giessen is erg verheugd met de komst van deze jonge talenten. “Mjin ervaring met jonge gasten is dat ze bereidwillig en leergierig zijn. Wij kunnen ze nu laten doorontwikkelen in onze selectie volgend seizoen. Met een aantal ervaren jongens is er een mooie mix en kunnen we gaan bouwen.”

Wedstrijdprogramma thuis

Zaterdag 18 juni: 11:15 Halsteren JO15-1 - Drechtstreek JO15-1.
Kijk voor meer informatie op www.rksvhalsteren.nl 

Meer berichten