Afbeelding

‘Luchtige Archeologische Stadswandeling’

Algemeen

BERGEN OP ZOOM - Stichting In den Scherminckel organiseert de “Luchtige Archeologische Stadswandeling”, langs locaties in het centrum van Bergen op Zoom, waar archeologische opgravingen hebben plaatsgevonden. Tijdens deze wandeling ontdekken deelnemers wat thema’s als “stinkende luchten” en “stadslucht maakt vrij” met archeologie te maken hebben.

 

Ook komen zelfs de thema’s “luchtkastelen” en “gebakken lucht” nog aan bod. Oftewel: een Archeologische Stadswandeling op een luchtige wijze, zonder saaie jaartallen en feitjes. Maar zeker niet uit de lucht gegrepen! Juist een vrolijke en ontspannen stadswandeling voor iedereen. Deze activiteit sluit aan bij de tentoonstelling ‘Hoge Luchten’ in Museum Het Markiezenhof. Tijden: zaterdag 9 en zondag 10 april om 10.30 uur Aanmelding: via scherminckel@home.nl (in mei, juni en juli zijn er ook nog deze stadswandelingen).

Speciaal voor kinderen van 8 t/m 12 jaar organiseert Stichting In den Scherminckel de workshop “Zit er een luchtje aan?”. Tijdens deze workshop ontdekken we wat een beerput is, waar deze voor diende en welke archeologische vondsten we daarin aan kunnen treffen. We gaan op zoek in het Archeologisch Depot naar mogelijke nare luchtjes die aan eeuwenoude vondsten zitten of dat we opgelucht adem kunnen halen. Natuurlijk gaan de kinderen ook zelf aan de slag met archeologische vondsten door ze te onderzoeken en te determineren. De eerste workshop van een reeks is zaterdag 16 april om 14.00 uur. Aanmelding: via scherminckel@home.nl (max 10 kinderen per workshop, vol = vol!

Tijdens de Archeologietour in de Verborgen Vesting van Stichting In den Scherminckel ontdekt u de ontwikkeling en de werking van de vestingwerken in Bergen op Zoom. U hoort over de opgraving van de Verborgen Vesting en over andere - al dan niet opgegraven - vestingwerken van Bergen op Zoom. Startlocatie Archeologisch Depot, Wassenaarstraat 61, vanaf zaterdag 7 mei 10.00 uur + 10.45 uur. 

In de archeologische tentoonstelling besteden we aandacht aan de niet zo frisse luchten van “stinkende leerlooiers”. Locatie: Archeologisch Depot, elke woensdag en zaterdag 13.00-16.30 uur. Andere tijden op afspraak mogelijk.

 Prijs: gratis Aanmelding: niet van toepassing *Groepen zijn welkom, graag op afspraak. Deze activiteit sluit aan bij de tentoonstelling ‘Hoge Luchten’ in Museum Het Markiezenhof. www.scherminckel.nl www.facebook.com/Scherminckel scherminckel@home.nl

In den Scherminckel
Afbeelding
In den Scherminckel
In den Scherminckel