Afbeelding

METO 3 zet kroon op werk

Algemeen

HOOGERHEIDE – Amper een jaar terug pakten zich donkere wolken samen boven het Jac van Hoek Sportpark in Hoogerheide. Twee onvoltooide coronaseizoenen waren debet aan verlies van METO-leden. Zowel het tweede elftal als ook de oude garde raakte kwantitatief in de problemen. Als compromis bundelde het bestuur de krachten van beide teams. De mix van routine en aanstormend talent toonde zich met name voor de winterstop toonaangevend in de zesde klasse!

Wekelijks speelde het team onder aanvoering van captain Alfred Pijnen de tegenstanders van de mat. Slechts WVV’67 2 sleepte er een gelijkspel uit. In de tweede helft van het seizoen ging het iets moeizamer en verloor het zelfs van Moerstraten. De defensie stond desalniettemin als een huis, het middenveld gaf geen krimp en in de aanval tekenden Rick Pijnen (17), Dylan Bruijnhof (13) en Axel van der Hoeven (11) persoonlijk voor dubbele cijfers.

Op zondag 15 mei kon de kroon op het werk worden gezet. In een rechtstreeks duel met Dosko 5 rekende het af met de enige overgebleven concurrent. De Bergenaren deden hun best doch liepen stuk op het geconcentreerd spelend METO 3. De thuisploeg nam net voor rust een optie op de titel toen Dylan Bruijnhof van twintig meter verwoestend uithaalde. Na de thee consolideerde rood-wit-blauw de voorsprong. Pim Bruijnzeels maakte tien minuten voor tijd aan alle onzekerheid een eind door een perfecte voorzet van Carlo de Bruijn binnen te tikken, 2-0.

De titel betekende stoppen op een hoogtepunt voor vijftigplussers Alfred Pijnen, Victor van der Hoeven, Arthur Borsboom, Jan Hermans en Richard van Stel. Ook Johan Pijnen (63) en Peter Verresen (60) hangen de schoenen aan de bekende wilgen!

Derby

Terwijl het glas op het kampioenschap werd geheven ging de METO-hoofdmacht de derby-uitdaging met ODIO aan. Hoewel Geert Verstraten namens METO een paar maal dicht bij de openingstreffer was kwam ODIO net voor rust door Coen Corré op voorsprong. In de tweede helft verdubbelde broeder Marijn de marge met een schot in de kruising. De METO-eer werd kort voor tijd gered toen invaller Delano Sebrechts koppend scoorde, 2-1.

Revelatie

Een paar kilometer verderop speelden WVV’67 en Grenswachters hun onderlinge twist uit. Bij de Puttenaren stond Joris Koeleman voor het eerst dit seizoen in de basis, ook Ronald Clarijs en Michael Dankers waren terug van weggeweest. Het kon de groenzwarte pret niet drukken. Revelatie Kieran Pijnen opende de score, Thom van Dongen opnieuw tegen. Na rust onderstreepte WVV’67 haar subtopnotering met nog eens drie goals. Bjorn Verbrugge met een fraaie stift en Kieran Pijnen vormden de inleiding tot een prachtig slotakkoord. Een minuut voor het eindsignaal zette Max van Elzakker invaller Stijn Prop alleen voor de keeper. Prop, telg uit een ware WVV-dynastie, faalde niet en produceerde zijn eerste treffer in dienst van het eerste elftal, 4-1.