Afbeelding
Foto: Pascal Brugman

Energiebeurs Ossendrecht interessant en goed bezocht

Algemeen

OSSENDRECHT - Onlangs werd er een Energiebeurs georganiseerd door het Dorpsplatform Ossendrecht in multifunctioneel centrum de Drieschaar. Door de steeds stijgende energiekosten was dit een manier voor veel mensen om kennis te maken met de mogelijkheden om te verduurzamen.

Voor het Dorpsplatform Ossendrecht was dit de eerste keer dat ze dit konden organiseren: “We hebben gesprekken gehad met een van de wethouders van de gemeente Woensdrecht en daaruit bleek dat er nog geen energiebeurs was georganiseerd. Wel konden inwoners van de gemeente digitaal kennismaken met de mogelijkheden. Voor ons was dit dus een uitgelezen kans om deze beurs op te zetten. Door mijn werk in het verleden met mijn assurantiekantoor is mijn netwerk vrij groot en kon ik lokale ondernemers vragen om hieraan mee te werken. En nu de maatregelen voorbij zijn konden we de energiebeurs gaan organiseren”, aldus Ernest Meijlemans van het Dorpsplatform Ossendrecht. 

Twee dagen konden belangstellenden kennismaken met de lokale ondernemers die zich hier presenteerden en hun diensten. Van elektrische fietsen, scooters tot laadpalen voor een auto stonden er en er kon zelfs een testrit gemaakt worden met een elektrische auto van Volkswagen. Maar ook glas, zonnepanelen, airco’s, warmtepompen werden er werkend tentoongesteld. Bij de stand van de Rabobank konden mensen vrijblijvend een energiescan laten maken van hun koop- of huurhuis. Na deze scan werden er punten zichtbaar die verbeterd konden worden aan de woning om energie te besparen, zoals isoleren. 

De energiebeurs trok een breed publiek van jong en oud, maar volgens het Dorpsplatform was dit ook anders dan een dagje uit naar de huishoudbeurs. Hier kwamen echt belangstellenden op af, die serieus interesse hebben in het verduurzamen. Veel van de ondernemers die op de energiebeurs stonden konden dan ook al enige afspraken maken om bij de mensen thuis te komen kijken voor een offerte.  

Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding