Piet van de Watering
Piet van de Watering

Een uniek boek over de kerk van Lepelstraat

Algemeen

LEPELSTRAAT - Lepelstraat, van oudsher een eenvoudig dorp, is nog steeds rijk aan tradities, religie en monumenten. De huidige kerk, een voormalige basiliek die de schuurkerken verving, staat centraal in het boek ‘Eer & Glorie’, geschreven door Piet van de Watering. Wat dit boek vooral uniek maakt is de aanleiding, het onderzoeksmateriaal en de uitwerking. 

Het idee ontstond bij de herdenking 75 jaar Bevrijding. Daar kwam bijzonder materiaal boven rondom Lepelstraat en Piet werd als schrijver getriggerd door een luchtfoto van voor de oorlog, waar de Antonius van Padua kerk, een ontwerp van architect Cees van Genk, nog in volle glorie op staat. Volle glorie staat dan voor de kerk naar het oude ontwerp als basiliek en met de 60 meter hoge toren. Piet ging samen met Betsy de Kock spitten in het verleden en vond de originele tekeningen, het bestek, oude foto’s van de kerk van toen, de kerk na het opblazen van de toren en van de restauratie. De missie was compleet. Hij ging met het schrijven van dit boek de kerk in haar eer en glorie laten herleven. Het boek is klaar om gedrukt te worden en ‘Eer en Glorie ‘wordt een luxe full colour uitgave in groot formaat 23 x 28 cm, 240 pagina’s. Het laten drukken van het boek heeft even op zich laten wachten, daar de financiering nog de nodige aandacht nodig had. Dankzij de steun van De Mastboom Brosens Stichting is dat nu mogelijk en kunt u al op voortekening in bezit komen van dit boek. 

Boek aankopen/ bestellen

Om te beginnen wat belangrijke informatie over dit boek. De prijs bedraagt 29,95. Het wordt momenteel gedrukt en vooruitlopend op de levering is het mogelijk om te reserveren op voorintekening. Dan weet u zeker dat een van de 300 exemplaren voor u is. U kunt bestellen door een e-mail te sturen naar de schrijver Piet van de Watering: info@burowatering.nl. Vermeld uw naam, volledige adres met postcode en woonplaats, mailadres, telefoonnummer. Vermeld ook aantal boeken dat u af wil nemen. De schrijver neemt contact met u op over de levering, nadat het gedrukt is, door het sturen van een factuur. U kunt dan ook aangeven of u het per post toegestuurd wil hebben of af wil halen. U kunt ook lid worden van de Club van 50, mocht u overwegen de initiatiefnemers een steuntje in de rug te geven tijdens de promotie. U betaalt dan 50 euro en ontvangt een gratis boek. Binnenkort worden er in Lepelstraat en Halsteren lezingen gehouden rondom dit thema voor liefhebbers van erfgoed, lokale historie en heemkunde.

Voormalige basiliek Lepelstraat
Afbeelding