Afbeelding

RKSV Halsteren weeknieuws

Algemeen

Het afgelopen weekend was er vanwege de carnavalsvakantie een beperkt programma. Wel stond zaterdag in Sint Annaland de kraker tussen Zaterdag 1 en koploper WHS op het menu. Zondag 1 had een weekendje vrij. Komend weekeinde is er weer een volwaardig wedstrijdprogramma, dat hopelijk zonder al te veel coronagerelateerde afgelastingen gespeeld kan worden.

Blamage voor Zaterdag 1

De topper in de derde klasse B tussen koploper WHS en Halsteren is uitgelopen op een grote teleurstelling voor Zaterdag 1. Tegen koploper WHS kon het team van scheidend trainer Remco van Haaren geen potten breken en verliet het puntloos sportpark De Waaje na een 6-1 oorwassing. Het was voor Zaterdag 1 dé mogelijkheid om op gelijke hoogte te komen met WHS, dat een voorsprong van drie punten had. En verlies zou betekenen dat de titelaspiraties voorlopig in de ijskast konden. Zaterdag 1 wekte zaterdag echter geen moment de indruk een geduchte tegenstander voor WHS te zijn. Het was zeker ook een compliment aan de koploper, dat met verzorgd, snel en energiek spel een constant gevaar was voor de kwetsbare Halsterse defensie. Met de “hoog” staande vleugelbacks probeerde Halsteren van begin af aan druk te zetten op WHS, maar die tactiek leek een averechts effect te hebben. De ruimtes die hierdoor ontstonden op de flanken achter de defensie werden effectief benut door WHS en zorgden voor rust al voor een 3-0 achterstand. Het was duidelijk dat de aanvalskracht van WHS voor veel problemen zorgde. Wie echter dacht dat Halsteren in de tweede helft uit een ander vaatje zou tappen, kwam op het zonovergoten sportpark bedrogen uit. WHS kon eigenlijk het gewenste spelletje blijven spelen, terwijl Halsteren er aanvallend weinig tegenover kon stellen. Tot grote frustratie van spits Mike de Nijs, die verstoken bleef van aanvoer en tot overmaat van ramp ook nog tegen twee gele kaarten aanliep. Halsteren beëindigde met tien man de wedstrijd en leed een kansloze 6-1 nederlaag. WHS was duidelijk een maatje te groot en voert terecht de ranglijst aan. 

Voor Zaterdag 1 is het zaak om de scherven bij elkaar te rapen en klaar te staan om het laag geklasseerde Duiveland te verslaan. Het seizoen is nog lang en er is nog veel om voor te strijden! De wedstrijd op sportpark Oostersportpark in Oosterland start om 14.30 uur en is “live” te volgen via Twitter op @HalsterenZa1.

Zondag 1 reist af naar Zuid-Limburg

Na drie weken rust komt Zondag 1 aanstaande zondag weer in actie. De equipe van Erwin de Nijs zal er op gebrand zijn na de 3-1 nederlaag tegen koploper Baronie de punten uit het Zuid-Limburgse Nuth mee terug te nemen naar Halsteren. Opponent Minor bezet momenteel de voorlaatste plaats in de Hoofdklasse B en verloor afgelopen zondag met 2-0 van Meerssen. Eerder dit seizoen won Halsteren thuis met 5-2 van Minor. Om de plek in de top van de Hoofdklasse te behouden, is winst ook aanstaande zondag noodzakelijk. Volg de wedstrijd “live” via Twitter op @HalsterenZo1. Het duel start om 14.30 uur.

Zaterdag 2 versterkt koppositie

Een maand geleden boekte Zaterdag 2 een belangrijke overwinning op naaste belager MOC ‘17 2. Helaas volgde op deze winst een nederlaag tegen Steenbergen 2, maar doordat MOC ‘17 2 ook verloor (van DSE), kwam de koppositie niet in gevaar. Afgelopen zondag kwam angstgegner DSE op bezoek op sportpark De Beek. Halsteren deed wat het moest doen en boekte een regelmatige 2-0 overwinning op de Etten-Leurse ploeg. Halsteren heeft nu een voorsprong van acht punten op de naaste belagers, maar wel een wedstrijd meer gespeeld. Komende zondag gaan de mannen van coach Erik Verschoor op bezoek bij Tholense Boys.

Pouleindeling JO19-1 bekend

Vol trots meldden we enkele weken geleden het kampioenschap van onze JO19-1 en de promotie naar de landelijke vierde divisie. Afgelopen weekend is de pouleindeling van de voorjaarscompetitie bekend gemaakt. Onze JO19-1 komt uit in de 4e divisie M en heeft de volgende tegenstanders: Bavel en JEKA uit Bavel, Roosendaal, Terneuzen en Unitas ‘30 uit Etten-Leur.

Wedstrijdprogramma thuis

Donderdag 10 maart: 20:30 uur: Halsteren 35+3 - FC Bergen 35+2

Vrijdag 11 maart: 20:00 Halsteren VR30+1-Steenbergen VR30+1; 21:30  Halsteren VR30+1 - BSC VR30+2.

Zaterdag 12 maart: 08:30: Halsteren JO8-2 - Tholense Boys JO8-1; Halsteren JO8-1 - BSC JO8-1; Halsteren JO8-3 - SJO De Markiezaten JO8-2JM; Halsteren JO9-1 - VVC’68 JO9-1; Halsteren JO10-3 - Unitas’30 JO10-4; Halsteren JO10-1 - DOSKO JO10-1. 09:45 Halsteren JO13-4 - Roosendaal JO13-4; Halsteren JO11-1 - JEKA JO11-3JM; Halsteren JO11-4 - Prinsenland JO11-2. 11:15 Halsteren JO15-2 - MOC’17 JO15-2; Halsteren JO13-3 - ODIO JO13-1JM. 13:00 Halsteren JO16-2 - Roosendaal JO16-3. 15:00 Halsteren 5 - BSC 2; Halsteren 4 - DVO’60 3; Halsteren 7 - Smerdiek 3.

Afbeelding