Schilderijenexpositie bij Halchterth.
Schilderijenexpositie bij Halchterth.

Tóch schildertentoonstelling Halchterth

Algemeen

HALSTEREN - Na twee jaar van weinig mogelijkheden is er nu toch de gelegenheid om weer een tentoonstelling van teken- en schilderwerken te organiseren, met werken gemaakt door leden van de Heemkundekring Halchterth en van het Bergs schilderclubje. De tentoonstelling in heemhuis Hof van Ram wordt zaterdag 5 maart geopend. 

De leden van het schilderclubje komen één keer per week met een twaalftal dames bij elkaar voor hun schildermiddag. Al dekt dat laatste woord niet de hele lading want er wordt ook met potlood gewerkt. Gezelligheid staat op deze middagen hoog in het vaandel en men leert van elkaar. De leden van de Heemkundekring komen niet bij elkaar om te schilderen. Zij werken ieder voor zich op hun eigen manier aan hun tekenwerk of schilderijen.

Voor deze tentoonstelling hebben een twintigtal mensen zich opgegeven. Waaronder ook deelnemers die zowel lid van de Heemkundekring zijn als van het schilderclubje. In dit gegeven is ook de oorsprong van deze tentoonstelling te vinden. Het schilderclubje wil graag exposeren. De Heemkundekring heeft niet alleen de ruimte voor een expositie maar óók leden die hier graag aan meewerken. Deze samenwerking resulteert voor de vierde keer in een tentoonstelling.

Op zaterdag 5 maart zal  Arjan van der Weegen de tentoonstelling om 10.30 uur officieel openen, waarna deze is te bezichtigen tot 16.00 uur. Op alle andere dagen is de schilderijenexpositie te bezoeken van 12.00 tot 16.00 uur. Deze keer bestaat de tentoonstelling uit twee delen. Op 5, 6 en 9 maart worden van alle deelnemers een drietal werken tentoongesteld. Sommige zijn ook te koop. Bezoekers kunnen op deze dagen meedoen aan de verkiezing “meest inspirerend werk” evenals aan een puzzeltocht langs de schilderijen. Hiermee zijn leuke prijzen te winnen.
Op zondag 6 maart verzorgt Walter Kruf een workshop schilderen voor de jeugd. Op woensdag 9 maart biedt Defie van der Tas jong en oud de gelegenheid aan om deel te nemen aan een workshop. Beide workshops starten om 13.30 uur. Op 12 en 13 maart is de totale collectie van Piet van de Watering te zien. Deze werken worden te koop aangeboden. Op beide dagen verzorgt Piet een demonstratie schildertechnieken. Ook deze starten om ongeveer 13.30 uur. Deze collectie van Piet bestaat uit een 30 tal grote werken. De opbrengst komt voor het grootste gedeelte ten goede aan Heemkundekring Halchterth. Een mooi gebaar van Piet van de Watering die hiermee de Heemkundekring een hart onder de riem steekt.

Annie van Hees trekt ook deze keer de kar, maar zij wordt geholpen door meerdere mensen die meedenken en de handen flink uit de mouwen steken. Buiten medewerking van het bestuur van de Heemkundekring, deelnemers die haar bijstaan bij organisatie, realisatie en toezicht, verleent de groep onderhoud van het Heemhuis assistentie bij opbouw en inrichting van de tentoonstelling. ‘Al met al kunnen we dus met recht zeggen: ‘het is ónze tentoonstelling’. Locatie: De Beeklaan 29a in Halsteren.

Schildertentoonstelling bij Halchterth