Heemhuis Hof van Ram aan De Beeklaan in Halsteren.
Heemhuis Hof van Ram aan De Beeklaan in Halsteren.

Motie over verkoop heemhuis Hof van Ram aan Halchterth

Algemeen

HALSTEREN - ‘De verkoop van het heemhuis Hof van Ram in Halsteren zou tegen een “eerlijke” prijs verkocht moeten worden aan de Heemkundekring Halchterth. De gemeente heeft aan de verkoop van het vorige pand  van de Heemkundekring aan de Jannelandseweg genoeg verdiend, terwijl de leden Heemkundekring dat pand hebben opgeknapt.’

Dat stelt raadslid Meino Dam, die namens Lijst Linssen een motie heeft ingediend voor de gemeenteraadsvergadering van 3 februari aanstaande. 

“Het verpauperde Hof van Ram aan De Beeklaan werd vervolgens door de gemeente samen met de leden opgeknapt en nu dreigt opnieuw verkoop voor een prijs die voor de heemkundekring onbetaalbaar is. Het zou betekenen dat Halchterth het door hen van binnen onderhouden pand opnieuw moeten verlaten. De gemeente heeft de afgelopen jaren nagelaten groot onderhoud aan Hof van Ram uit te voeren, terwijl dit wel begroot was. Verkoop voor een “eerlijke” prijs zou de gemeente en de heemkundekring een win-winsituatie opleveren. Zoals de wet FARO aangeeft zou verkoop aan derden de gemeente veel geld kosten. Ook is de gemeente bij verkoop af van onderhoud en verdere lasten. Wat die eerlijke verkoopprijs zou moeten zijn, laat Lijst Linssen graag over aan de onderhandelingen”, aldus Meino Dam, die hoopt dat de raad instemt met de motie.