Het bestuur van Dorpsraad Halsteren.
Het bestuur van Dorpsraad Halsteren. Foto: Bep Tielemans

Vergadering Dorpsraad Halsteren

Algemeen

HALSTEREN - Dorpsraad Halsteren heeft voor donderdag 20 januari de volgende ledenvergadering op het programma staan. Aanvang is 20.00 uur in de Wittenhorst, met inachtneming van de geldende regels. 

Op de agenda staan onder meer de volgende te bespreken onderwerpen: het maaibeleid, een hek bij het trapveldje Zoutendamseweg, ontwikkelingen Wouwseweg, ‘bende’ in de Melanen. Ook komt de situatie rond behoud van de watersnoodwoningen in de Zweedsestraat weer aan de orde. Samen0164 heeft een brief gestuurd naar de dorpsraad over uitstoot benzeen en lage boetes vanuit gemeente. Dorpsraadslid Kees Kaiser heeft zich gebogen over 25 jaar herindeling en geeft een toelichting. De werkgroep watersnood heeft zich gebogen over het kunstwerk van Krot & Co ‘Witte koppen’, waarvan de palen rot zijn.

Verder komen bij Dorpsraad Halsteren aan de orde: burgerparticipatie, jeugd in Halsteren, de Auvergnepolder en het TenneT hoogspanningsverdeelstation, waar veel over te doen is en waar afgelopen week met name vanuit Lepelstraat veel commentaar op is gekomen. Vanuit de gemeente is als voorkeurslocatie de hoek Glymesweg en Rubeerdijk voorgedragen aan de gemeenteraad.

Ook de aanleg van fietspaden in de Auvergnepolder en door Het Laag staat weer op de agenda, evenals de stand van zaken rond diverse bouwplannen: Zuneha, Wouwseweg, Leeuwerik, Ambachtsweg, Huize Sint Elisabeth, Dorpsstraat, Zweedsestraat en bij de Antoniusmolen. Zwembad de Melanen, de Halsterseweg en eventueel ingebrachte onderwerpen worden donderdag tenslotte besproken.                                

De komende bestuursvergadering van Dorpsraad Halsteren is op 24 januari en de volgende ledenvergadering is 10 maart. Op 17 februari is er een verkiezingsdebat in de Wittenhorst.