Afbeelding

RKSV Halsteren weeknieuws

Algemeen

Het was weer even wennen aan de strengere coronaregels. Publiek is (hopelijk) tijdelijk niet welkom op het sportpark voor het bijwonen van wedstrijden en trainingen. Veel wedstrijden moesten worden verplaatst vanwege coronabesmettingen in de teams. Om die reden ging de wedstrijd van Zaterdag 1 afgelopen weekend niet door. Zondag 1 speelde wel. Maar echt sfeervol was het niet op zaterdagavond. Zelfs het dimmen van de veldverlichting bracht daar geen verandering in.

Halsteren 1 (zo) - Moerse Boys 3-0

De streekderby tegen Moerse Boys was op papier één van de grote wedstrijden in de Hoofdklasse B. Maar qua stand en omstandigheden werd de wedstrijd niet het toppunt van sfeer en mooi voetbal. Sportpark De Beek oogde troosteloos zonder publiek, zonder reuring. De ploegen voelden die sfeer goed aan en pasten hun spel daarop aan. Het overwicht van Halsteren was vanaf het begin erg groot, zonder overigens echt goed te voetballen. Moerse Boys wilde wel, maar kon geen vuist maken tegen de nummer 2 van de Hoofdklasse. Het lukte de gasten uit Klein-Zundert wel lange tijd om Halsteren het scoren te beletten, maar vlak voor rust moest het toch een treffer incasseren. De met de week beter spelende Nassim Asrih tekende hiervoor met een bekeken schot uit de draai.

Na rust werd het spelbeeld niet veel beter. Halsteren creëerde wel kansen, maar de eindpass of afronding was telkens niet goed. Met een beetje geluk zette Jeroen Beerendonk Halsteren op een 2-0 voorsprong. Moerse Boys ging meer risico’s nemen om zo de aansluitingstreffer te forceren. Maar de ruimtes die daardoor ontstonden werden door Halsteren goed benut. Het leidde tot de 3-0, wederom op naam van Asrih. De zege was verdiend en ook noodzakelijk om nog enigszins in het spoor te blijven van koploper Baronie, die nu een voorsprong van zes punten heeft op Halsteren. Voor Moerse Boys is het te hopen, dat het uit de degradatiezone kan komen, anders gaat bij die club straks ook het licht voortijdig uit, in dat geval wel figuurlijk dan.

Komend weekend speelt Zondag 1 een uitwedstrijd tegen OJC Rosmalen. De wedstrijd begint om 14.00 uur en is live te volgen via ons Twitterkanaal @HalsterenZo1.

Zaterdag 1 speelt thuis

De Zaterdag 1 komt a.s. zaterdag thuis in actie tegen laagvlieger NOAD’67. Helaas zal de wedstrijd zonder publiek moeten worden gespeeld. De wedstrijd start om 15.00 uur en is live te volgen via de livestream en via Twitterkanaal @HalsterenZa1. Bij winst doet Halsteren goede zaken in de kop van de ranglijst van de derde klasse B en met een beetje geluk ook voor de winst in de eerste periode.

Heb je al een lot van de Grote Clubactie gescoord? RKSV Halsteren doet ook dit jaar mee aan de Grote Clubactie. En loten kopen is nu eenvoudiger dan ooit. Doe het online! Ga naar https://lot.clubactie.nl/lot/rksv-halsteren/270852 om eenvoudig één of meer loten te bestellen. Wil je een lot via een lid van onze club kopen, tik dan de naam in van dat lid. Het gekochte lot komt dan bij het totaal aantal verkochte loten door dat lid. De loten kosten € 3,00 per stuk. Je maakt daarmee kans op de hoofdprijs van € 100.000 en vele andere prijzen. De opbrengst komt geheel ten goede aan activiteiten voor onze jeugdafdeling. Je hebt nog maar heel even de tijd om een lot te kopen, dus doe het gelijk even!

Kantine doordeweeks gesloten

In verband met de geldende coronamaatregelen is besloten om de kantine tot en met vrijdag 3 december doordeweeks te sluiten. Momenteel mag de kantine tot 20.00 uur geopend zijn, maar aangezien er geen publiek is toegestaan tijdens trainingen (en wedstrijden) op het sportpark, is het niet rendabel om de kantine geopend te houden. In het weekend is de kantine wel geopend voor spelers, teambegeleiders en vrijwilligers die functioneel aanwezig moeten zijn. 

Wedstrijdprogramma thuis

Zaterdag 27 november: 08:30 uur: Halsteren JO9-2 - MOC’17 JO9-6; Halsteren JO10-3 - Beek Vooruit JO10-3; Halsteren JO10-4 - DIOZ JO10-1; Halsteren JO8-2 - SJO De Markiezaten JO8-3. 09:45 uur: Halsteren JO11-4 - MOC’17 JO11-4; Halsteren JO13-3 - DIOZ JO13-1; Halsteren JO11-2 - DVO’60 JO11-1JM; Halsteren JO11-3 - SJO BDC JO11-1. 11:15 uur: Halsteren JO15-2 - Unitas’30 JO15-4; Halsteren MO19-1 - VVC’68 MO19-1; Halsteren JO13-2 - MOC’17 JO13-3. 13:00 uur: Halsteren 2 - Boeimeer 2; Halsteren JO19-1 - SC Gastel JO19-1; Halsteren JO19-2 - DEVO JO19-1. 15:00 uur: Halsteren 1 - NOAD’67 1; Halsteren 6 - Steenbergen 4; Halsteren 3 - Wemeldinge 2.  Meer info op: www.rksvhalsteren.nl 

Afbeelding
Afbeelding