Logo halsterse-zuidwestkrant.nl

Parttime Hero - Mika Dalhuisen
Parttime Hero - Mika Dalhuisen (Foto: Jeroen van Eijndhoven / Beeld Werkt)

Brandweer Putte zoekt heroes

GEMEENTE WOENSDRECHT - Brandweerteam Putte zoekt versterking. Dinsdag 16 november deed burgemeester Steven Adriaansen samen met Bruno Schittecat, teamleider van de brandweerpost Putte, een oproep naar met name jongeren in de gemeente Woensdrecht. 


“De brandweermensen zetten zich in voor de veiligheid van onze inwoners. Bij een incident is iedereen blij als de brandweer binnen enkele minuten aanwezig is. Een vereiste hiervoor is een volledig en goed getraind brandweerteam met een sterke lokale inbedding. Ons team in Putte is dringend op zoek naar jonge aanwas. Het brandweerwerk is mooi en dankbaar werk“, zegt burgemeester Steven Adriaansen. “De brandweer is vooral op zoek naar fitte, nuchtere en praktische mensen met een hulpverlenershart, die deel uit willen maken van een hecht team. Daarnaast is het belangrijk dat je in de buurt van onze brandweerpost woont of werkt. Werken bij de brandweer is goed te combineren met een reguliere (fulltime) baan of met de zorg voor kinderen“, vult Bruno Schittecat aan. 

De term ‘parttime hero’ maakt duidelijk dat je het werk bij de brandweer goed kunt combineren met een reguliere (fulltime) baan. Aanmelden Kijk voor meer informatie over werken bij de brandweer als parttime hero op www.brandweer.nl/parttimehero. Heb je interesse? Vul dan het formulier in op de website of stuur een mail naar parttimehero@brandweermwb.nl (met naam, adres, telefoonnummer, brandweerpost waarvoor je solliciteert en korte motivatie). De betreffende postcommandant neemt dan contact op om vragen te beantwoorden en nader kennis te maken. 

Opleiding en vergoeding 

Bij wederzijds interesse word je uitgenodigd voor een informatieavond waar je ook een sporttest aflegt. Daarnaast maak je kennis met het desbetreffende brandweerteam. Na een succesvolle stageperiode van ca. 3 maanden en een wederzijdse klik, ga je in opleiding. Je start met een (avond)opleiding Manschap A, wat 1 tot 2 jaar duurt. De opleiding bestaat uit theorie en praktijk, Voor uitrukken en oefenuren ontvang je een marktconforme vergoeding.

Meer berichten