Keeper Björn van Sundert hield op knappe wijze de nul
Keeper Björn van Sundert hield op knappe wijze de nul

RKSV Halsteren weeknieuws

Algemeen

In het weekend dat de coronamaatregelen voor de buitensport gelukkig nog even buiten de deur bleven, werden door de standaardteams goede resultaten geboekt. De beide hoofdmachten hielden de punten op De Beek, maar ook de JO17-1, JO15-1 en JO13-1 wisten belangrijke zeges te boeken in de Hoofdklasse. Een treetje lager boekte de JO11-1 een eclatante 10-2 zege op Vlissingen.

Halsteren 1 (zo) - Orion 3-0

Een heuse topper in de Hoofdklasse B was het treffen tussen de nummer twee Halsteren en nummer drie Orion. Met hetzelfde aantal punten, maar Orion met een wedstrijd meer, betekende winst de (verstevigde) tweede plek achter koploper Baronie. Halsteren begon zodanig furieus aan de wedstrijd, dat binnen luttele seconden de 1-0 op het scorebord kon worden gezet. De in goede vorm stekende Nassim Asrih tekende voor de openingstreffer. Een dreun voor de gasten, die binnen een half uur al tegen een 2-0 achterstand aankeken nadat Fouad Idabdelhay een fout in de defensie van Orion genadeloos afstrafte. Kreeg Orion dan helemaal geen kansen? Zeker wel, maar doelman Björn van Sundert hield met enkele sterke reddingen zijn doel schoon. Na rust werd de druk op de Halsterse defensie groter en enkele keren leek deze te zwichten. Het was de fase waarin de verdedigers zich konden onderscheiden en Halsteren op de been hielden. In de slotfase van de wedstrijd tekende Jasper Waalkens met zijn treffer voor de 3-0 eindstand. Een belangrijke overwinning op een taaie tegenstander, die gezien het spelbeeld wel wat meer verdiend had. Komende donderdag speelt Zondag 1 in de eerste knockout ronde van de districtsbeker tegen zondag-vierdeklasser IJzendijke. Normaal gesproken mag dat gezien het klassenverschil geen probleem zijn voor Halsteren, Maar we hebben in het verleden vaker gezien, dat het niveauverschil in zo’n wedstrijd niet alles zegt. De wedstrijd vangt aan om 20.00 uur en is vrij toegankelijk. Let op: voor de toegang tot de kantine is een geldig coronatoegangsbewijs en identiteitsbewijs nodig. Zondag gaat de ploeg op bezoek bij UDI’19/CSU in Uden. Vanaf 14.00 uur is de wedstrijd “live” te volgen op Twitter: @HalsterenZo1. 

Zaterdag 1-Tholense Boys 2-1

Ook op zaterdag stond een topper op het programma. Om aansluiting met de koppositie te behouden was het voor beide teams nodig om de winst te pakken. In het eerste half uur had Halsteren de beste mogelijkheden de score te openen, maar het tegenovergestelde gebeurde. Tholense Boys opende de score en bleef vervolgens de gevaarlijkste ploeg. Ondanks meerdere grote kansen op 2-0 was het toch Halsteren dat op gelijke hoogte kwam. Een voorzet van assistkoning Stijn Baarendse werd door Twan van Mechelen vlak voor rust hard ingeschoten. Na de rust speelde Halsteren beduidend feller en dat betaalde zich na zo’n tien minuten in de tweede helft uit. Mike de Nijs scoorde uit een corner de 2-1. Tholense Boys leek moeite te hebben met het hogere baltempo en kwam nog wel tot enkele kansen, maar Halsteren trok uiteindelijk aan het langste eind en de zege over de streep. Een belangrijke overwinning in de titelstrijd, die nu vooral lijkt te gaan tussen Halsteren, WHS en Prinsenland. Komend weekend heeft Halsteren vrijaf. Een week later reist het af naar Zevenbergen om aldaar tegen Seolto aan te treden.

Vrienden van de jeugd

Personen en bedrijven hebben vanaf nu de gelegenheid om op kleine schaal de jeugd van Halsteren te ondersteunen en dus toch iets voor de club kunnen/willen doen. Een speler kan door meerdere sponsoren (privépersoon/bedrijf) ondersteund worden. Privépersonen storten dan € 50,00 (geen BTW) en bedrijven € 180,00 (incl. € 31,24 BTW) per speler.
De jeugd van Halsteren wordt hierdoor extra gemotiveerd door aanschaf van kleding, trainingsmaterialen en eventuele deelname aan voetbaltoernooien. Het gestorte geld wordt alleen gebruikt voor de jeugdopleiding! Op onze website is meer informatie te vinden voor deze vorm van sponsoring. Kijk op www.rksvhalsteren.nl/businessclub/vrienden-van-de-jeugd-van-halsteren.

Wedstrijdprogramma thuis

Zaterdag 13 november: 08:30 Halsteren JO9-1 - Vosmeer JO9-1; Halsteren JO9-2 - SC Welberg JO9-1; Halsteren JO10-1 - Zeelandia Middelburg JO10-2; Halsteren JO11-4 - ODIO JO11-1JM; Halsteren JO8-2 - MOC’17 JO8-2. 09:45 Halsteren MO15-1 - DBGC MO15-1; Halsteren JO13-4 - MOC’17 JO13-5; Halsteren JO14-1 - Prinsenland JO14-1. 11:15 Halsteren JO16-2 - Steenbergen JO16-2; Halsteren JO17-2 - Boeimeer JO17-3; Halsteren JO15-2 - MOC’17 JO15-2. 13:00 Halsteren JO17-1 - Oranje Wit JO17-2; Halsteren JO19-2 - Yerseke JO19-1. 15:00 Halsteren 5 - FC Bergen 2.

Voor meer informatie: kijk op www.rksvhalsteren.nl

Afbeelding