Odio-Vivoo voor de beker.

ODIO-Vivoo: stof tot nadenken

Algemeen

OSSENDRECHT – Amper een week terug mocht het handvol Woensdrechtse verenigingen tijdens het prestigieuze Zuidwesthoek-toernooi voor het eerst in twaalf maanden weer eens voorzichtig aan elkaar snuffelden. Na viermaal drie kwartier was het uiteindelijk WVV’67 dat er met de felbegeerde cup en onmetelijke eer in Hoogerheide vandoor ging. Dat in een zelfs recent verleden behaalde resultaten vervolgens geen enkele garantie voor de nabije voetbaltoekomst betekenen weet ODIO na de officiële aftrap van het seizoen 2021-2022!

Tijdens het ZWH-toernooi wees ODIO opponent Vivoo met 2-1 terug. Voor de eerste wedstrijd van het bekertoernooi had de KNVB beide teams wederom aan elkaar gekoppeld. Op het Ossendrechte sportpark De Heiloop creëerde de thuisploeg een optisch overwicht en gelijkheden voor Raf Melsen en Coen Michielsen. Vivoo speelde vanuit een gesloten formatie en loerde op de gevaarlijke tegenstoot met de razendsnelle Dimitri Ceuppens.

Na rust was het de Huijbergse formatie onder leiding van oud ODIO-trainer Andy Wierikx die de score opende. Niek Lameir bracht een slim genomen vrije trap in de voeten van Ceuppens, die op zijn beurt niet aarzelde. De topscorer speelde even nadien opnieuw een hoofdrol toen een volgens insiders discutabele overtreding van Luc Melsen met een strafschop werd beloond. Bouke de Waal faalde niet, 0-2. Kort daarop bracht Bradley Smeekes ODIO terug in de wedstrijd na slecht uitverdedigen aan Huijbergse kant.

ODIO ging op zoek naar de gelijkmaker doch vond steevast goalie Robert Samek op zijn post. Daarnaast mocht Vivoo zich gelukkig prijzen met het wegsturen van Raf Melsen na een licht vergrijp op Bouke de Waal. Vivoo speelde vervolgens probleemloos de wedstrijd uit en zag zelfs nog kans de eindstand op 1-3 te bepalen toen keeper Michel Michielsen een afstandsschot van Ronny Bolders ietwat verkeerd taxeerde. Voor Peter van Oirschot en de zijnen derhalve stof tot nadenken!

CR7

Ook WVV’67 kwam in de eerste bekerronde thuis in actie tegen het Zeeuwse Ria W. Coach Gerard Lazarom zag zich vanwege vakanties en blessures genoodzaakt tot het doen van enkele noodgrepen. Naast basisplaatsen voor Kieran Pijnen, Sam Langenberg, Rick Overbeeke en Stijn Prop posteerde hij Max van Elzakker als gelegenheidsspits in de voorhoede.

Voor rust speelden de technisch begaafde voetballers uit Westdorpe beter. Net voor rust lukte het de groenzwarten echter om onder de druk uit te spelen en het was Hessel van Aalzum die Max ‘CR7’ van Elzakker de 1-0 voorsprong liet aantekenen. In de tweede helft een beter WVV’67 dat al snel op 2-0 kwam toen uit een voorzet van Thijs de Ron jeugdspeler Rick Overbeeke binnenkopte. Vervolgens was het opnieuw de beurt aan Max van Elzakker, die na goed voorbereidend werk van Stijn Prop en Sam Langenberg, zijn tweede treffer van de middag scoorde.

Ria W toonde echter veerkracht en zocht opnieuw de aanval. De inspanningen werden gehonoreerd door nog twee rake treffers achter de jarige Brian Verbrugge te schieten.

Doch WVV’67 had de buit binnen, 3-2. En is een nieuwe spits rijker?