Afbeelding

KinderVakantieSpel Halsteren op Safari

Algemeen

HALSTEREN - De zomervakantie loopt al bijna weer richting zijn einde. En in Halsteren komt er dan alweer een 49 jaar oude traditie aan voor de kinderen, namelijk de “Grote Spellenweek” van KinderVakantieSpel “Onder de Panne”. 

Van maandag 30 augustus tot en met vrijdag 3 september staat in Halsteren een volle week met spelletjes, speurtochten, luchtkussens, avonturen en lekkere traktaties te wachten. Alle kinderen in de leeftijd van 4 tot en met 12 jaar zijn welkom. Opgeven van tevoren is niet nodig, dus ouders kunnen hun kinderen geheel vrijblijvend brengen. 

Op Safari 

Ieder jaar heeft de “Grote Spellenweek” een speciaal thema. Dit jaar willen Jibbe en Dani (twee vrijwilligers van het Kindervakantiespel) dolgraag op safari, alleen de voorbereidingen willen nog niet zo goed lukken. Ze besluiten om met de kinderen op een soort 5 daagse-safaricursus te gaan. Samen zullen ze leren spoorzoeken, huttenbouwen, avonturen beleven en vooral veel leuke spelletjes doen. Op deze wijze zullen zij en de kinderen aan het eind van de week hun ware Safari-paspoort kunnen verdienen. Oftewel het wordt een week vol plezier. 

Reisje Drievliet bijna vol!
Ieder jaar is de woensdag van de Grote spellenweek een dag, waarbij twee volle bussen van De Kock de kinderen naar een pretpark brengen. Vorig jaar was het de eerste keer ooit dat het reisje niet doorging. Maar dit jaar wel! Op Woensdag 1 september gaan de bussen naar Pretpark Drievliet te Den Haag. Voor deze dag dient er wel vooraf aangemeld te worden. Dit jaar gingen de aanmeldingen al vanaf de eerste bekendmaking razendsnel. Er zijn nog maar enkele plaatsen vrij. Geef snel op via de website www.kindervakantiespel.com, want VOL=VOL.

KinderVakantieSpel 

KinderVakantieSpel “Onder de Panne” (KVS) organiseert deze Grote Spellenweek voor de basisschooljeugd in de leeftijd van 4 tot en met 12 jaar. De bijdrage per kind bedraagt €3,- per dag en van tevoren opgeven is dus helemaal niet nodig. De kinderen gaan de hele dag in groepjes onder begeleiding van vrijwilligers leuke spelletjes doen en krijgen vaak lekkere traktaties. Voor drinken wordt gezorgd, de kinderen dienen wel een eigen drinkbeker mee te nemen. De boterhammetjes voor tussen de middag dienen de ouders ook wel zelf te smeren en mee te geven. De spellenweek vindt plaats in en rondom Halsteren. Er wordt dan ook geprobeerd om iedere dag op een andere Halsterse locatie te beginnen. Van Fort de Roovere, De Beek en De Melanen tot op het Sportpark. Stuk voor stuk leuke locaties om samen avonturen in de buitenlucht te beleven. 

De vrijdag 

Op vrijdag 3 september begint de laatste dag van de Grote Week om 10.00 uur met een tienkamp op Sportpark “De Beek”. Deze dag zal extra veel luchtkussens (en bij goed weer ook waterspelletjes!) hebben. Geef uw kind deze dag dan ook zwemkleding en een handdoek mee! Verder wordt er op vrijdag getrakteerd op een frietje bij de lunch. Boterhammetjes zijn deze dag dus niet nodig (behalve als uw kind een erg grote eter is). 

Slecht weer? 

Mocht het regenachtig weer zijn gedurende de dagen, dan zal er een alternatief programma zijn. Op de aanmeldlocatie, facebook en de website zal hier berichtgeving over zijn. Bij af en toe een buitje gaan de activiteiten gewoon buiten door. Mocht dit het geval zijn, kunt u uw kind regenkleding of een poncho meegeven. 

Steun vanuit de gemeenschap 

De “Grote Spellenweek” wordt, naast de ruim 70 vrijwilligers, ook ondersteund door de gemeente Bergen op Zoom en vele lokale organisaties en bedrijven. Hier is het KinderVakantieSpel hen enorm dankbaar voor. Al deze hulp en steun maken het mogelijk om deze spellenweek nog leuker en uitgebreider te maken! 

Vrijwilligers bij het KVS 

Gedurende de Grote Week worden de kinderen begeleid door een groep van ruim 50 vrijwilligers. Hierbij zitten meerdere EHBO’ers, verkeersregelaars en schminkers, maar ook een aantal mensen met een pedagogische achtergrond. Dit is natuurlijk geen vereiste. Belangrijk is dat de vrijwilligers vol enthousiasme en met veel plezier zich inzetten voor de kinderen. Deze vrijwilligers vragen ieder jaar weer bij hun werk een weekje vrij om mee te kunnen helpen. En dat doen ze met veel plezier, omdat ze het heel gezellig vinden bij het KVS. 

Helpen bij het KVS kan ook op diverse wijzen, er is naast de begeleiding ook bijvoorbeeld een bouwploeg. Mocht u zelf interesse hebben om te komen helpen bij het KVS, stuur dan een e-mail naar kindervakantiespel@gmail.com of bel met 06-19598275 (Paul Schut). 

Informatie 

Gedurende de komende weken zal de website www.kindervakantiespel.com verder worden voorzien van alle informatie voor de ouders en kinderen. Maar mocht u onverhoopt nog vragen hebben dan kunt u hiermee ook terecht op 06-52151146 (Marjoleine Schut) of e-mail: kindervakantiespel@gmail.com. Of bezoek eens de Facebookpagina https://www.facebook.com/onderdepanne.halsteren
Wanneer u het KinderVakantieSpel hier volgt, bent u als eerste op de hoogte van de nieuwe informatie en activiteiten.

Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding