In een boomgaard
In een boomgaard Foto: archief De Zuidwestkrant & De Halsterse Krant

Met Groei & Bloei naar tuin De Hazelhof

Algemeen

REGIO - Groei & Bloei afdeling de Brabantse Wal organiseert voor woensdag 1 september een tuinbezoek aan De Hazelhof in Rijsbergen. 

De Hazelhof is een tuin van 10.000 m2 groot die in 2005 origineel is aangelegd. Verschillende tuinkamers zijn er met elkaar verbonden door de zichtassen. De kosten van dit tuinbezoek zijn € 3,50 voor leden en € 6,00 voor niet-leden. Opgeven vóór 25 augustus bij: ff.beijerling@home.nl of 0167-567847.

Zo is er een grote bloementuin van ruim 400 m2 met verschillende borders met vaste planten. Ook ontbreken de moestuin en de kruidentuin niet met elk jaar weer verschillende groenten, kruiden en eetbare bloemen. We hebben een laan met sierappels en een berceau van 40 meter lang met Blauwe Regen (Wisteria).

Ook de fruitboomgaard en notengaard zijn heerlijke tuinen om in te wandelen of om op een bankje te genieten van al het natuurschoon om je heen. De vijvertuin en het Carré zijn een lust voor het oog en prettig om te vertoeven. Het hart van de tuin is een witte tuin met enkel wit bloeiende planten afgezet met het grijze blad van de Pyrus salicifolia.

Naast een lekker kopje koffie of thee met wat lekkers tussendoor, wat bij de kosten van dit tuinbezoek zit, kunt u na afloop op eigen gelegenheid nog iets nuttigen tegen een kleine vergoeding.