Burgemeester Steven Adriaansen
Burgemeester Steven Adriaansen

Burgemeester Adriaansen: ”Blijf de basisregels volgen”

Algemeen

GEMEENTE WOENSDRECHT - Burgemeester Steven Adriaansen heeft zich in onderstaande brief tot de inwoners van de gemeente Woensdrecht gericht.

“De zomervakantie is deze week in onze regio van start gegaan. Velen van ons hebben hier enorm naar uitgekeken, niet in de laatste plaats vanwege de versoepelingen die er aan leken te komen. Helaas starten we de zomervakantie niet zo onbezorgd als dat we enkele weken geleden dachten te kunnen doen. De besmettingscijfers zijn weer flink opgelopen en ondanks dat dit niet heeft geleid tot veel meer ziekenhuisopnamen, besloot het kabinet de rem te zetten op een aantal versoepelingen. Ik begrijp dat dit voor iedereen een grote teleurstelling is.
Maar beste mensen laten we ook kijken naar wat er wel is. De vaccinatiegraad loopt landelijk op waardoor een heleboel dingen nu weer wel mogelijk zijn. Ook in onze gemeente laten gelukkig veel mensen zich vaccineren. We kunnen weer bij elkaar zijn, we mogen weer bezoek ontvangen. En dat is fijn. Want dat is nu eenmaal waar wij als Woensdrechtenaren het beste bij gedijen; in gezelschap, ‘Bourgondiërs’ zoals wij zijn. Toen het virus oplaaide, moesten we daarvoor alternatieve manieren bedenken. Nu mogen we elkaar weer ontmoeten, en dat voelt goed.
We verwachten het einde te naderen van de donkere ‘corona-tunnel’. Al gaat dat langzamer dan verwacht. Maar we blijven erop vertrouwen dat we de gevolgen van dit virus samen te boven komen. Laten we uitkijken naar het nieuwe normaal. Tot die tijd vraag ik u vol te houden. Blijft u zich alstublieft aan de basisregels houden en laat u vaccineren. Zodat we op een veilige en verantwoorde manier kunnen genieten van deze zomer en de tijd erna. Tot slot is het goed om te weten dat college en gemeenteraad oog hebben voor de economische en maatschappelijke gevolgen van Corona in Woensdrecht. In september zullen we met elkaar bespreken wat Woensdrecht daarvoor nodig heeft in de komende maanden en misschien wel jaren.
Namens het gemeentebestuur wens ik u allen een hele fijne zomer toe!”
Steven Adriaansen, burgemeester.