Logo halsterse-zuidwestkrant.nl
Foto: Suzan Fotografie

Open Dag(en) CZAV en proefboerderij

REGIO - Op de Open Dag(en) van CZAV en konden telers Proefboerderij Rusthoeve bezoeken. De rondgangen werden in kleine groepen gevolgd na aanmelding. Voor de thuisblijvers werd een Virtuele Gewastour ingericht. 


Op dit platform worden aan de hand van video’s de ontwikkelingen in het veld getoond. Kortom, zowel fysiek als digitaal werd kennis verspreid in het teken van Toekomstgericht Telen.

Toepassen op eigen bedrijf

“Het was spannend of het jaarlijkse evenement doorgang kon vinden, maar gelukkig hebben we op een veilige en verantwoorde manier kennis kunnen verspreiden. Tijdens de Open Dag(en) laten we de ontwikkelingen in de teelt van gewassen zien en kunnen telers dus zelf ideeën opdoen. Proefveldhouders hebben telers bijgepraat over de nieuwste technieken en producten. We hopen dat telers hiermee zelf aan de slag gaan op hun eigen bedrijf”, aldus Bram de Visser van CZAV.

In totaal werden zes rondgangen aangeboden: aardappelen, graan, uien, bieten, bodem en ruwvoer. Daarnaast was er de mogelijkheid om de licentie te verlengen bij het volgen van twee rondgangen. Ook konden telers na afloop nog even een bezoek brengen aan de verkleinde standhoudersmarkt die net als de rondgangen dit jaar buiten werd georganiseerd. De markt bestond uit een gevarieerd aanbod aan bedrijven, waar telers nog met vragen terechtkonden.

De Virtuele Gewastour is te bekijken op: www.czav.nl/opendag

Meer berichten