Afbeelding

Woningbouwplan Dalwachters

Algemeen

BERGEN OP ZOOM - De gemeente Bergen op Zoom heeft met Maas-Jacobs Vastgoed BV overeenstemming bereikt over de realisatie van het woningbouwplan Dalwachters in het woongebied de Markiezaten.

Het woningbouwplan de Dalwachters bevat vier woongebouwen met het adres aan de Beemdkroon en langs de Markiezaatsweg, tussen de Zuiderdreef en de Sportlaan.

De woongebouwen staan fier in het groen langs de Markiezaatsweg met een bouwhoogte die varieert tussen de 4 en 10 woonlagen, waarvan de bovenste uitkijken over het Dal van Molenbeek.

Drie van de vier woongebouwen worden ontwikkeld door Maas-Jacobs, die eerder ook de appartementengebouwen aan het Nonnetje en de Strandgaper heeft gerealiseerd. In deze drie appartementengebouwen, met de namen de Hertog, de Markies en de Graaf, zijn totaal circa 110 koopappartementen voorzien. In het vierde gebouw met de naam de Baron komt een woonzorgvoorziening van en voor S&L Zorg.

De overeenkomst voor Dalwachters werd maandag 7 juni ondertekend, vanuit de gemeente door wethouder Patrick van der Velden en vanuit Maas-Jacobs Vastgoed BV door directeur Kris Maas.

Wethouder van der Velden is blij met de ontwikkeling: “De Markiezaten is een aantrekkelijk woongebied waar de vraag naar woningen en appartementen groot is. Naast de recente nieuwe woonbuurtjes binnen de Meander komen met Dalwachters ook weer mooie appartementen beschikbaar. Deze nieuwe woongebouwen vormen het visitekaartje van de Markiezaten en Bergen op Zoom.”

De woongebouwen worden gefaseerd in verkoop gebracht. Het eerste gebouw de Hertog bevat 48 koopappartementen met op de begane grond eigen, deels overdekte, parkeerplaatsen.

Vermoedelijke start verkoop is omstreeks september 2021.

Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding