Logo halsterse-zuidwestkrant.nl
<p>De looptrainingen bij AC Olympia zijn weer begonnen.&nbsp;</p>

De looptrainingen bij AC Olympia zijn weer begonnen. 

(Foto: Bep Tielemans)

AC Olympia is weer aan het trainen

HALSTEREN - Net als bij zowat alle verenigingen hebben de leden van AC Olympia elkaar lange tijd moeten missen vanwege de coronamaatregelen die vanuit de overheid in acht moesten worden genomen. Na maanden op eigen houtje de conditie op peil te houden, mag er nu gelukkig weer in groepsverband gesport worden.


AC Olympia hield de eerste training dinsdagavond in de vorm van een ongedwongen koppelloop, uiteraard nog coronaproof, op Fort de Roovere met de beroemde Mozesbrug als deel van het parcours. Wedstrijden mogen nog niet georganiseerd worden, op virtuele lopen na. Het bestuur van de Halsterse atletiekvereniging maakte van de gelegenheid gebruik de prijzen uit te reiken van de onderlinge competitie Olympia Super Prestige in 2020. Hier was vanaf eind vorig jaar immers nog steeds geen mogelijkheid voor geweest. Er waren prijzen te vergeven in diverse categorieën bij de mannen en vrouwen. Vanwege de coronacrisis was het aantal activiteiten dat meetelde voor de OSP afgelopen jaar beperkt maar voldoende om een klassement op te maken. Bij de mannen tot en met 49 jaar ging Robin Jonkers overtuigend met de eer strijken, gevolgd door Vanya Lock en Karsten Helmons. In de categorie mannen 50 jaar en ouder won Marco Kruf, gevolgd door René Aalbrechtse en Gert-Jan de Kock. Bij de vrouwen tot en met 44 jaar werd Anouk Antonissen met flinke voorsprong eerste; Mirjam de Groen eindigde tweede. In de categorie vrouwen vanaf 45 jaar won Dianne Van Eekelen-Janssen, Joyce de Krom eindigde tweede en Bep Tielemans werd derde. Allen ontvingen een smakelijke attentie en oorkonde met hun prestaties. Bep Tielemans kreeg bovendien als ‘Olympiaan 2020’ de wisselbokaal uitgereikt door de voorzitter.

Bij AC Olympia zijn de wekelijkse trainingen voor gemengde loopgroepen op dinsdagavond weer begonnen. De vereniging heeft ook een damesloopgroep en damesgymnastiek. Nieuwe belangstellenden zijn van harte welkom. Vertrek onder begeleiding is om 19.00 uur op de parkeerplaats bij Fort de Roovere. Na een warming-up volgt een wekelijks afwisselend programma dat is afgestemd op het niveau van de deelnemers. Overigens staat voor de komende training van dinsdag 8 juni een koppelloop op het programma rond De Groote Melanen. Samenkomst voor deze onderlinge Holiday-run is tegen 19.00 uur op de parkeerplaats nabij het zwembad en Monkey Town aan de Langstraat. Zie ook: www.olympia-halsteren.nl of bel de secretaris: 06-25238768.

Meer berichten