Logo halsterse-zuidwestkrant.nl
<p>Sebastiaan Tempelaars</p>

Sebastiaan Tempelaars

(Foto: Dennis van Loenhout)

Sebastiaan Tempelaars van Nieuw Borgvliet: Trots op club

BERGEN OP ZOOM – Ook Nieuw Borgvliet is partner in de nieuwe SJO De Markiezaten, en ook Sebastiaan Tempelaars, die vanuit zijn club het initiatief nam is trots op de voortvarendheid van zijn club. “Oranje-zwart zit in mijn hart”, zegt hij, “maar als we de krachten bundelen garanderen we de beste toekomst voor onze jeugdspelers.”


Het is geen makkelijke beslissing, samengaan met een andere club. Dat vindt Sebastiaan Tempelaars (40), jeugdbestuurslid van Nieuw Borgvliet. Maar juist in zijn bestuursfunctie zag hij de laatste jaren hoe de groep vrijwilligers die de club en z’n activiteiten op de been houdt steeds verder krimpt. Hij voorzag een onhoudbare situatie.

“Jaren geleden hebben we al eens voorzichtig met FC Bergen gesproken over een fusie, maar dat kwam niet van de grond. Vorig jaar zagen Michael Timmersmans van FC Bergen en ik hoe we steeds vaker tegen dezelfde problemen aanliepen en hebben we de knoop doorgehakt om dit initiatief te nemen. Zo is de bal gaan rollen.”

Dat elke club zijn eigen romantiek heeft en dat het lastig is om die vaarwel te zeggen begrijpt Sebastiaan als geen ander. Maar juist omdat hij het belangrijk vindt dat de liefde voor de voetbalsport wordt doorgegeven aan volgende generaties is de oprichting van een nieuwe jeugdvereniging belangrijk: “In het Bergse voetbal zijn fusies een zeldzaamheid, maar wij zijn er van overtuigd dat we op deze manier een nieuw hoofdstuk kunnen schrijven, over enthousiasme voor de sport en over een bruisende club waar ouders en kinderen zich thuis voelen, en die een belangrijke plek in de maatschappij inneemt. Op deze manier kunnen we onze accommodatie en onze mensen op de beste manier benutten om dat doel te bereiken. Ons nieuwe, turquoise tenue is gebaseerd op een oud tenue van het Braziliaanse elftal. De presentatie vond ik heel spannend, maar de reacties vertellen me dat dit een goede stap is. Ik ben al sinds mijn zevende lid van Nieuw Borgvliet, deze club is mijn familie. Ik heb aanbiedingen gehad van andere clubs maar kon het nooit over mijn hart verkrijgen om deze club te verlaten. En ik verzeker je: dit is niet het einde van Nieuw Borgvliet, dit is juist het begin van een hoofdstuk waar iedereen met een oranje-zwart hart trots op mag zijn.”

Meer berichten