Afbeelding
Foto: Cate Brugman

Actie ‘Het hoogste zonnetje!’

Algemeen

HOOGERHEIDE - Kombinocare in Hoogerheide viert dit jaar het 10-jarig bestaan en vanwege de coronamaatregelen spreiden zij dit jubileum. Omstreeks elke 10e van de maand komen zij met een leuk thema voor de kinderen in combinatie met een actie die zowel leuk is voor de kinderen maar ook voor de regio.

In april luidt het thema ‘Het hoogste zonnetje’’ van het dorp. “De zonnebloem staat bij ons symbool voor de persoonlijke groei die de kindjes doormaken op deze kleinschalige, gezellige kinderopvang. Elk kindje doet dat op haar/zijn eigen tempo, te midden van een enthousiast pedagogisch team”, vertelt directrice Anneke Bustraan vol trots.

Vanaf 10 april tot 10 september kan iedereen aan deze actie deelnemen om de grootste zonnebloem van de regio te krijgen. Op de facebookpagina van Kombinocare kunnen foto’s geplaatst worden van de zonnebloemen thuis. Dit mag natuurlijk ook tussendoor gedaan worden om het groeiproces te laten zien.

Op 10 september wordt de winnaar gekozen, dat is degene die de hoogste zonnebloem in centimeters heeft. Een enkele zonnebloem kan wel honderden zaden bevatten. De hoogste zonnebloem ter wereld stond in Duitsland en heeft een hoogte van 9.17 meter bereikt! Zonnebloemen zijn er in verschillende formaten en kleuren. Er bestaan meer dan 60 soorten zonnebloemen, welke bestaan uit bruine, gele, rode en meerdere kleuren.

Wie jarig is, trakteert natuurlijk! Dus heb jij geen zonnebloemzaadjes om deel te nemen dan kun je bij Kombinocare aan de deur komen en zaadjes ophalen.

Afbeelding