Logo halsterse-zuidwestkrant.nl
Raadslid Piet Roosendaal, GBWP
Raadslid Piet Roosendaal, GBWP (Foto: GBWP)

GBWP over Sint Catharina: ‘Ruim baan voor ontwikkelen’

GEMEENTE BERGEN OP ZOOM - Als het aan politieke partij GBWP wordt de draad snel opgepakt om de locatie van Huize Sint Catharina in het centrum van Bergen op Zoom opnieuw te ontwikkelen.


'Al vele jaren staat het complex ‘Huize St. Catharina’ leeg. Onkruid en ongedierte hebben er al die tijd vrij spel en tieren welig tot grote en groeiende ontevredenheid van de omwonenden. Nu heeft de rechter de gemeente Bergen op Zoom in het gelijk gesteld inzake de kwestie rondom de al-dan-niet monumentale status van het hoofdgebouw en het zusterhuis. Als GBWP fractie hopen wij dat niets nu de ontwikkeling van het complex nog in de weg staat want wij vinden dat dit debacle al veel te lang geduurd heeft. Het eindeloos tegenhouden van een enorm belangrijke ontwikkeling in het hart van onze mooie stad doet ons als partij pijn. GBWP roept in deze op om de ontwikkelaar(s) ruim baan te geven, dus actie in de taxi.'

GBWP vraagt het college de contacten met de ontwikkelaar(s) weer op te pakken en nieuw leven in te blazen. 'Welke gevaren/belemmeringen kunnen de plannen nog tegenhouden/vertragen? Hebben de Erfgoedvereniging Heemschut en de Stichting Cuypersgenootschap nog wettelijke opties om het een en ander verder te vertragen? Zijn de omwonenden op de hoogte gesteld omtrent de laatste ontwikkelingen?', willen raadslid Piet Roosendaal en vier burgerleden van GBWP weten.

Marijke Helmons, Stephanie Franken, Ad Vermeulen, Ton van Dorst (allen burgerleden)

Meer berichten