Afbeelding

Gijs Verresen jaagt droom achterna

Algemeen

HOOGERHEIDE – Weinig hoopgevende coronabestrijdingsverhalen noopte de KNVB tot wederom een slechtnieuwsgesprek. Sinds dat de competitie half oktober een halt werd toegeroepen schetste de voetbalbond diverse scenario’s. Als deadline opperde men uiteindelijk het weekend van 10-11 april als uiterste ontsnappingsroute. Nog steeds tegenvallende Covid-cijfers boorden ook deze data regelrecht de Brabantse zandgronden in. Definitief ging er een dikke streep onder het amper gestarte seizoen 2020-2021. Focus gaat op nieuwe voetbaljaargang waarin clubs op hetzelfde niveau zullen uitkomen. Alles blijft bij het oude, voor METO echter bijna alles. Aanvoerder Gijs Verresen verlaat het roodwitblauw voor een Roosendaals avontuur.

Optie

Gijs Verresen (22) vormde het boegbeeld van de beoogde volgende succesvolle METO-generatie. De aanvalsleider is een vrucht van een jaren terug gelanceerd ambitieus jeugdplan. Tezamen met diverse leeftijdgenootjes doorliep hij onder leiding van Ronald Broos met verve diens juniorentijd. Geheel volgens plan stroomde de talentvolle lichting naadloos door naar de Hoogerheidese hoofdmacht. In de daaropvolgende seizoenen gingen echter ambities en prestaties niet langer hand-in-hand door het leven. METO lonkte naar de Derde klasse doch kon nimmer serieus aanspraak op een promotie maken. Om diverse redenen verlieten na het vorig seizoen diverse gewaardeerde krachten het elftal. Het recent afgeblazen seizoen stond in het teken van de wederopstanding. Inmiddels tweedejaars hoofdcoach Ronald Broos greep een handvol wedstrijden opnieuw terug op jonge spelers, een voor de hand liggende optie voor ook na de zomer.

“Natuurlijk verlaat ik METO met gemengde gevoelens. Roosendaal toont al diverse jaren interesse. Ook na vorig seizoen. Toen heb ik me door Ronald Broos, in tegenstelling tot diverse andere medespelers, laten overtuigen om toch te blijven. Met de afspraak, als de kans zich nogmaals zou voordoen, ik wel zou gaan. Dus toen ik hem onlangs op de hoogte bracht van hernieuwde belangstelling begreep hij het wel. Net zoals de meeste van vrienden en teamgenoten. Zelfs mijn vader heeft dit keer niet tegengestribbeld. Hoewel hij zegt dat z’n METO-hart huilt, steunt hij mijn besluit wel”, lacht Gijs Verresen.

Coryfee

De zoon van METO-coryfee Peter Verresen maakte reeds op 25 januari 2015 zijn debuut in de hoofdmacht. Het was toenmalig trainer en gewezen top-spits Remco Broos die in de frêle rossige technicus veel van zichzelf herkende en in de derby met WVV’67 voor de leeuwen gooide. Gijs Verresen ontpopte zich onder Peter Deelen in snel tempo tot de schrik van menig vijandelijke verdediging en een gerenommeerd doelpuntenmaker. Met name in 2017-2018 veranderde alles wat hij aanraakte in goud. In de Vierde klasse doelpuntte de aanvaller maar liefst 27 maal. Het kwam hem op een topscorerstitel en uitverkiezing tot Voetballer van het Jaar te staan. In het daaropvolgende seizoen met 16 goals andermaal bronzen schoenenhulde.

“Na deze twee corona-seizoenen had ik eigenlijk nergens meer op gerekend. Toch zocht Roosendaal in januari opnieuw contact en na een goed gesprek met trainer Mark Klippel was ik er aan uit. Als sportman wil ik kijken waar mijn plafond ligt. Eens kijken of ik een hoger niveau aankan. Graag had ik dat bij METO gedaan doch ik verwacht niet dat deze mogelijkheid zich op korte termijn voordoet. Qua leeftijd mocht ik ook niet te lang meer wachten”, aldus Gijs Verresen.

Bachelor

Gijs Verresen treedt, na 116 competitieduels met 77 goals, in de voetsporen van teamgenoot Donovan de Weert. Ook hij speelde eerder twee seizoenen voor de Roosendaalse Tweedeklasser. “Donovan is louter positief over de club. Je wordt goed opgevangen, noemde gezellig en goed niveau. Roosendaal heeft ambitie en het vizier naar boven gericht. Er komt veel jeugd door, het ziet er hoopgevend uit. Uit het feit dat ze al zo vroeg aan de bel hingen, spreekt ook vertrouwen. Het is nu aan mezelf om met de opgelegde druk om te gaan en het goed te gaan doen”.

De corona-pandemie blokkeert tot op heden een afscheid in stijl. Toch hoopt de METO-captain dat er zich nog een mogelijkheid voordoet. “Het is weer een weggegooid seizoen. Jammer, toch steun ik overigens het besluit om de competitie te staken. Van een eerlijk verloop had geen sprake meer geweest. Achter de schermen schijnt de KNVB nog de opties voor een samenspel van de vijf Woensdrechtse clubs en Nieuw-Borgvliet te bekijken. Zou voor mij persoonlijk wel leuk zijn, anders vertrek ik met wel heel stille trom. Even afwachten dus, ondertussen mogen we al weer trainen, ook lekker. Door alle sancties heb ik wel iets meer tijd aan mijn studie en afronding van mijn eindscriptie kunnen besteden”, knipoogt bachelor fiscale economie Gijs Verresen.