Afbeelding

Vivoo Dames op zoek naar ‘winnaar met gezellig randje’

Algemeen

HUIJBERGEN – Ruud Linders gooit na vijf seizoenen de handdoek in de ring. De Huijbergse dames mogen op zoek naar een nieuwe roerganger of roergangster. Vivoo dames 1 is niet veeleisend doch heeft toch wel enige noten op haar zang: een winnaar met een gezellig randje!

Corona trekt een zware wissel op de gehele maatschappij. Ter bestrijding van de pandemie dienden ook alle contactsporten een langdurige pas op de plaats te maken. Een gemis dat zich laat voelen. Ook bij aanvoerster Vivoo dames 1 Amy Kuijlen: “Pff, het duurt wel erg lang. En ja, ik mis het wel. Gewoon lekker met de meiden trainen, je af te vragen waarom je op zondag vroeg met een kater in de auto stapt om ergens ver weg te gaan spelen en vervolgens volle bak ertegenaan te gaan. Inmiddels liggen we er al weer enkele maanden uit.” Nichtje en teamgenote Marieke Bolders vult aan: ”In het begin waren we nog wat aan het hardlopen of speelden we vier tegen vier. Als je echter geen doel voor ogen hebt is het lastig om je te blijven motiveren. Op korte termijn lijkt daar geen verandering in te komen. We moeten ons maar gaan focussen op volgend seizoen.”

Dubio

Voortschrijdend inzicht brengt Vivoo dames 1 mutaties. Naast trainer Ruud Linders heeft goalie Charlotte Antes te kennen gegeven meer aandacht aan haar gezin te willen besteden. Verder staat routinier Jenneke van Limpt-Bogers in dubio.

Amy Kuijlen: ”Met het wegvallen van Ruud verliezen we een trainer die goed bij ons team past. Hij wist diverse zaken goed te combineren. Gezelligheid in een hecht team bewaren. Daarnaast in staat om zaken naar zijn hand te zetten. Soms boos maar altijd met positieve bedoelingen. Zo haalde hij Marieke ooit uit de voorhoede naar de rechtsbackpositie. Ze staat er nog steeds, en eigenlijk best op haar plek”. Marieke Bolders besluit: "Wie de nieuwe man of vrouw ook gaat worden, vereiste is dat hij of zij wel van damesvoetbal houdt!"

Aorta

Gaat Zoë Broosus vanuit de jeugd het gat in de goal opvullen of gaat men met de ‘aorta van het team’ Frauke van Eekeren of Valerie Overbeeke om toerbeurt spelen?

Met de uitstroom van Jenneke van Limpt-Bogers zou men enorm veel ervaring inleveren. De momenteel van corona herstellende routinier twijfelt. "Ik word binnenkort 38 jaar en tel zodoende al enige tijd mee. Het idee om helemaal weer opnieuw met een andere trainer te beginnen, dat trekt me niet zo. Aan de andere kant mis ik wel de gezelligheid op zondag, een lekkere wedstrijd spelen en daarna nog even in de kantine blijven hangen. Op dit moment kamp ik nog met de naweeën van een corona-besmetting en moet even niet aan voetbal denken. Persoonlijk denk ik dat het sowieso niet reëel is dat er nog wordt gespeeld. We moeten corona uiterst serieus nemen en er eerst vanaf zien te komen. En nu je het zegt, is dit eigenlijk geen moment waarop je kunt stoppen. Iets wat Ruud Linders ook zou moeten inzien!”, besluit Jenneke het charmeoffensief met een knipoog. Foto: Vivoo-captain Amy Kuijlen