Fietsactie voor stichting Titurel | halsterse-zuidwestkrant – Het nieuws uit Halsteren en de Zuidwesthoek
Logo halsterse-zuidwestkrant.nl
<p>Adrie van der Poel in zijn succesjaren.</p>

Adrie van der Poel in zijn succesjaren.

(Foto: )

Fietsactie voor stichting Titurel

HOOGERHEIDE - REGIO - Als alternatief voor het side event Uniek Sport, fietsen met je idool gaan Adrie van der Poel en Jan Prop deelnemen aan het fietsevent Chasin the Sunset. Beide bestuursleden van de Stichting Grote Prijs Adrie gaan samen met een sponsor fietsen voor het goede doel: Stichting Titurel in Putte.


2021 is door Covid19 een bijzonder jaar, geen Grote Prijs Adrie van der Poel (GP) en geen side events zoals Uniek Sporten. Toch wil de GP iets doen samen met trouwe sponsors van de GP door deel te nemen aan het fietsevent Chasin the Sunset. Dit is een exclusief bucketlist wielerevenement voor fanatieke wielrenners en dit jaar vindt de van der Poel/Poulidor editie plaats van 24 t/m 26 juni 2021. In drie dagen van Kapellen (B), de woonplaats van Adrie, David en Mathieu naar Saint Leonard de Noblat (de voormalige woonplaats van wijlen Raymond Poulidor in Frankrijk). Drie loodzware etappes van elk 300 kilometer. De ultieme uitdaging, waarbij je je grenzen verlegt en maar één doel hebt: elke dag samen finishen vóór zonsondergang. Daarnaast hebben Adrie en Jan samen met hun fietsbuddy’s het doel om door hun fietsprestatie zoveel mogelijk geld in te zamelen voor het goede doel ( Stichting Titurel in Putte). Voorzitter Jan Prop zal samen fietsen met oud wielrenner Huub Kools. De naam van de buddy van Adrie van der Poel wordt later bekend gemaakt.

De route van de eerste editie van Chasin’ the Sunset is een ode aan wielerkampioenen Raymond Poulidor, Mathieu, David en Adrie van der Poel. Finishplaats Saint-Leonard-de-Noblat was de woonplaats van wijlen Raymond Poulidor, een van de meest populaire Franse wielrenners ooit. Startplaats Kapellen is de woonplaats van Adrie van der Poel en de geboorteplaats van David en Mathieu van der Poel, alle drie zeer succesvolle profwielrenners.

Het Uniek Sporten event, een sportdag voor mensen met een beperking, was de afgelopen jaren heel succesvol. Voor een bepaalde groep mensen wil de stichting heel graag iets terug te doen in de vorm van een sponsortocht. Daarom gaan Huub en Jan samen met Adrie proberen zoveel mogelijk geld in te zamelen voor Stichting Titurel.

Supporters, familie, vrienden en kennissen kunnen de teams van de GP Adrie van der Poel een hart onder de riem steken middels een donatie voor het goede doel. Daarnaast is het ook mogelijk om de teams van GP Adrie van der Poel Hoogerheide te sponsoren. Er zijn verschillende mogelijkheden. Voor nadere info telefoon: 06-53671105 of kijk op www.gpadrievanderpoel.nl/chasinthesunset.

Meer berichten