Lepelstraatse Boys-trainer Jaco Kouwen
Lepelstraatse Boys-trainer Jaco Kouwen Foto: Dennis van Loenhout

“Het is gewoon niks”

Algemeen

LEPELSTRAAT - “Het is gewoon niks”, dat is de visie van Lepelstraatse Boys-trainer Jaco Kouwen. Hij is realistisch: “Ik denk niet dat we de competitie uitspelen.”

Bij Lepelstraatse Boys vinden op dit moment geen trainingen plaats. “Dat heeft geen zin”, zegt Kouwen, “ik laat het aan de mannen over om in conditie te blijven, maar ik kan me indenken dat dat op een laag pitje staat nu de sportscholen dicht zijn en er ook een avondklok is.”
Sportief liep het bij Lepelstraatse Boys nog niet zo lekker toen de competitie werd stopgezet. Kouwen werkt met een jonge selectie die zijn weg nog moest vinden, en had ook te kampen met wat blessures. Die zijn inmiddels genezen, maar de ontwikkeling van spelers en de eventuele instroom van wat meer ervaren spelers ligt stil. “Ik vrees dat deze situatie veel verenigingen de nodige leden gaat kosten”, zegt Kouwen. “Het zou mij niet verbazen als jongens die nu gewend zijn dat ze op zondag vrij zijn of kunnen gaan werken daarin blijven hangen. Ik vrees ook voor fusies van verenigingen. Ik zie het niet gebeuren, maar ik hoop van harte dat we in april of mei nog wat vriendschappelijke wedstrijdjes kunnen spelen. Het is een sneu jaar voor het voetbal.”