Afbeelding

Voorlezen

Algemeen

REGIO - Bibliotheek West-Brabant organiseert een VoorleesHelden wedstrijd voor iedereen vanaf 16 jaar en ouder in het kader van de Nationale Voorleesdagen.

Deelnemers maken een filmpje als ze voorlezen uit hun favoriete (prenten)boek voor kinderen van 3 t/m 6 jaar en mailen het filmpje naar Saskia Bousie, s.bousie@bibliotheekwb.nl o.v.v. naam, leeftijd, e-mail, woonplaats, telefoonnummer en titel van het voorleesboek.

Een deskundige jury bepaalt de 3 finalisten. Zij doen zaterdag 30 januari mee aan de VoorleesHelden wedstrijd. De locatie en tijd worden later bekend gemaakt. Wie wordt de enige echte VoorleesHeld 2021 en gaat met een prachtige Voorleescape én de eeuwige roem naar huis? Deelname is gratis!
De Nationale Voorleesdagen worden van 20 t/m 30 januari gehouden om het voorlezen te stimuleren. Voorlezen is elke dag een feest! Samen genieten van een boek is plezier voor twee. Het is niet alleen een heerlijk moment, maar het heeft ook een positief effect op fantasie, woordenschat en tekstbegrip.

Afbeelding