Energiezuinig maken van een woning door isolatie.
Energiezuinig maken van een woning door isolatie.

Actie energiezuinig wonen

Algemeen

HALSTEREN - Gemeente Bergen op Zoom is donderdag een Buurtactie Energiezuinig Wonen gestart voor bewoners van dorp Halsteren en wijk de Rode Schouw. Met deze actie wil de gemeente energiebesparing onder de aandacht brengen en stimuleren. De actie is opgezet in samenwerking met het Regionaal Energieloket.

“Als gemeente willen we woningeigenaren graag ondersteunen waar we kunnen, met het verduurzamen van hun woning. Met deze maatregelen, gefinancierd met de RRE-subsidie van het Rijk, gaan we daarbij helpen”, aldus Petra Koenders, wethouder Duurzaamheid.

Afgelopen maand zijn voor vier woningen in de Halsteren en Rode Schouw een uitgebreid adviesrapporten voor energiebesparing opgesteld door de experts van Regionaal Energieloket. Dit advies bevat onder andere een stappenplan naar een aardgasvrije woning. De rapporten zijn zo opgesteld dat ze te gebruiken zijn voor woningen van hetzelfde type en uit dezelfde bouwperiode. Daardoor kan de verduurzaming van woningen in de Halsteren en Rode Schouw grootschalig worden aangepakt.

Op 15 oktober was er een online informatiebijeenkomst voor alle woningeigenaren in de Halsteren en Rode Schouw. Tijdens de bijeenkomst werden de rapporten kort toegelicht en vragen gesteld aan de gemeente en het Regionaal Energieloket.

Woont u in een andere buurt of wijk?

Sinds mei 2020 zijn de buurtacties van start gegaan. Er staan ook nog acties gepland voor De Schans, Oude Molen, Lepelstraat en Bergse Plaat. Woont u in een van deze buurten? Dan kunt u zich via de site van het Regionaal Energieloket opgeven om mee te doen.

Naast de buurtacties organiseert de gemeente samen met het Regionaal Energieloket ook collectieve inkoopacties. Als woningeigenaar schrijft u zich dan in voor het collectief inkopen van zonnepanelen of isolatiemateriaal.

Doordat er op grote schaal wordt ingekocht, ontvangt u een mooie korting. Meer weten over deze acties? Ga naar www.regionaalenergieloket.nl vul uw postcode in en meldt u aan voor de informatieavond. U kunt zich ook meteen inschrijven.

Agenda Informatiebijeenkomsten:

Alle informatiebijeenkomsten zijn online en starten om 19.30

Buurtactie Halsteren en Rode Schouw:                        donderdag 15 oktober

Collectieve inkoopactie isolatie:                         woensdag 28 oktober

Collectieve inkoopactie zonnepanelen:                 woensdag 18 november

Buurtactie De Schans, Oude Molen & Lepelstraat: woensdag 24 november

Buurtactie Bergse Plaat:                                                 woensdag 9 december

Collectieve inkoopactie isolatie:                                 donderdag 10 december

Over het Regionaal Energieloket

Als energieloket van gemeente Bergen op Zoom helpt Regionaal Energieloket woningeigenaren met het verduurzamen van de woning. Door hen te informeren over duurzame maatregelen voor de woning én collectieve projecten te organiseren om samen ook daadwerkelijk aan de slag te gaan. Het Regionaal Energieloket werkt in opdracht van gemeente Bergen op Zoom.