Logo halsterse-zuidwestkrant.nl
Ballonvaart familie Nelen over Costa Kabrita.
Ballonvaart familie Nelen over Costa Kabrita. (Foto: Pascal Brugman)

Lang gekoesterde wens gaat in vervulling

HUIJBERGEN - Marie-Louise Nelen van camping en geitenboerderij Costa Kabrita in Huijbergen zag op 30 juli Sarah en werd 50 jaar. Op haar coronaproef verjaardagsfeestje kreeg ze van haar gezin het cadeau van haar leven, namelijk een ballonvaart die over hun camping zou gaan.


Marie-Louise: "Dit heb ik altijd echt al graag willen doen, dus het is een droom die uitkomt" Nadat de ballonvaart uit werd gesteld was het dinsdag 15 september dan eindelijk zover. De zon scheen volop en het was boven de 30 graden. Rond 17.30 uur kwam de ballonvaarder en crew aan samen met Marie-Louise, haar man Ad en de kinderen Bart, Jasper, Melissa, Stefan en vriendin Alicia op hun weiland achter de geitenboerderij. Dochter Larissa bleef achter. Na de nodige instructies werd het tijd om de luchtballon bereid te maken, dit met hulp van de familie en dat ging uitstekend.

De brander ging na het opblazen met de ventilator al gauw onder de ballon. Toen was het tijd om in te stappen voor iedereen en het toegestroomde publiek uit te zwaaien, dat achterbleef op het weiland. En zo ging de ballon omstreeks 18.45 over hun boerderij en camping en kon de familie het eindelijk eens van boven zien.

Met een hoogte van 450 meter gingen ze over België, Essen, Hoorendonk en Marie-Louises geboorteplaats Schijf heen. Tussen Schijf en Achtmaal zijn ze geland.

Marie-Louise: "Het was echt super mooi daarboven, we herkenden waar we waren. We zagen van bovenaf collega boerderijen en we konden heel ver kijken. Zo konden we Bergen op Zoom, Roosendaal, Antwerpen en veel water en natuur zien, zoals de Kalmthoutse Heide. Een geweldige ervaring, superleuk cadeau en de ballonvaarder uit Zeeland had alles goed geregeld. Kortom: zeker aan te raden!"

Meer berichten