Rechts gebouw de Leeuwerik
Rechts gebouw de Leeuwerik

Toch sloop Leeuwerik Vogelenzang

Algemeen

HALSTEREN - Woningcorporatie Stadlander heeft besloten appartementencomplex de Leeuwerik aan Vogelenzang in Halsteren toch te gaan slopen. Dit in tegenstelling tot recente berichtgeving.

De laatste ontwikkeling van project Vogelenzang is de Leeuwerik. In het ontwikkelplan van de Vogelenzang zou het gebouw deels gesloopt en gerenoveerd worden en zou er een nieuwbouw aan vast gebouwd worden. Na intensief onderzoek of dit plan haalbaar zou zijn, is deze week besloten om op deze prominente plek op het dorpsplein ruimte te maken voor een gehele nieuwbouw. Zo is de nieuwe Leeuwerik meteen klaar voor de toekomst en kan een goede invulling gegeven worden aan de duurzame ambitie van Stadlander: Levensloopbestendig wonen in een energiezuinige woning.

Het gebouw wordt in deze weken dicht geplaat en vervolgens in de bouwhekken gezet om te voorkomen dat er ongewenste situaties ontstaan. In de aankomende periode zal gestart worden met de voorbereidende werkzaamheden voor de sloop. Wanneer alle vergunningen afgegeven zijn, kan het gebouw volledig gesloopt worden, Stadlander hoopt voor het einde van het jaar te starten.