Nicky Verboven (16) viert 7-1.
Nicky Verboven (16) viert 7-1.

Rendez-vous voor Vivoo

Algemeen

PUTTE - Op 6 september schoot men eindelijk uit de startblokken. De KNVB programmeerde de derby Grenswachters-Vivoo als seizoenopening voor beide. In Huijbergen beleefde men een rendez-vous!

METO ondergaat noodgedwongen een metamorfose na de exodus van bepalende spelers. In Hoogerheide wachtte tegen NVS de eerste opdracht. Het betekende het basisdebuut voor Daan Verresen en Lennart Colin. Insiders zagen geen beste partij van beide teams. In de tweede helft had METO het betere van het spel en opende Joep van Kalmthout de score. NVS had niet veel in te brengen doch scoorde uit een hoekschot wel de gelijkmaker. Uiteindelijk was het nieuweling Jeremy Deljeu die de rood-wit-blauwe zege veiligstelde, 2-1.

WVV’67 ging op bezoek bij nieuwkomer Rimboe. De thuisploeg kwam tweemaal op voorsprong. De ‘greenblackarmy’ toonde echter veerkracht en peurde een punt uit de hel van de Pin. Youri van der Meulen en Quirijn Schevenhoven tekenden voor de WVV-goals, 2-2.

In Ossendrecht dicteerde ODIO het treffen met Achtmaal. Damian Elenbaas onderstreepte zijn kunnen en doelpuntte als vanouds, 1-0. Nog voor rust vergrootte Coen Michielsen de marge en deed Mitchell Elenbaas ook een duit in het zakje. Dat de eindstand uiteindelijk op 3-2 werd bepaald, kwam door de scheids van dienst met volgens velen enkele scheidsrechterlijke dwalingen.

Derby

Grenswachters-Vivoo opende het Gentlemen-derbyseizoen. Voor de Huijbergenaren het echter goed en wel in de gaten had keken ze al tegen een achterstand aan. Aankoop Tino Paardekam faalde oog-in-oog met Robert Samek niet, 1-0. De snelle start gaf Grenswachters vleugels en naar hartenlust combineerde men richting het vijandelijk doel. En hoewel de grensrechter van dienst al enkele malen discutabel zijn stempel drukte was het de terug op het oude nest terugkeerde Gino Boer die de keeper vakkundig omspeelde en scoorde. Kort daarop was wederom Tino Paardekam alert en 3-0 een feit. Vivoo spartelde ietwat tegen. Emile van der Beek zette goed door en bediende Dimitri Ceuppens op maat 3-1. Nieuwkomer Tim van der Bleeken strafte vervolgens een fout resoluut af en zette de 4-1 ruststand op het scorebord. Na rust tekende Paardekam opnieuw voor een goal door een voorzet op schitterende wijze in de touwen te jagen. De score had veel hoger kunnen oplopen als de Putse kansen iets beter op waarde geschat waren. In de slotfase drukte invaller Nicky Verboven met twee treffers alsnog zijn stempel. Eindstand: 7-1. Voor Vivoo een rendez-vous na de oorwassing door ODIO tijdens de vorige seizoenopening (10-1)!

Grenswachters: Jasper Cornelis, Joris Koeleman, Thom van Dongen, Gijs van Landeghem, Tim van der Bleeken, Jesper van Linden, Akwasi Oduro (60. Julian Joosen), Tino Paardekam (60. Nicky Verboven), Gino Boer (36. Ronald Clarijs), Mathijs Brok, Raphael Verhaert.

Vivoo: Robert Samek, Jeroen van Gastel, Remco Motzheim , Ruud van Gastel (75. Goort Buijtenweg), Roel Paulus (60. Dani Jonk), Kaylan Timmermans, Robbert Cortie, Jaap van den Akker (67. Bas van der Heijden), Emile van der Beek, Niek Lameir, Dimitri Ceuppens. (Foto: Nicky Verboven viert 7-1).