Afbeelding

Paprikasoep

Algemeen

Benodigdheden

2 uien gesnipperd, 2 teentjes knoflook fijn gesnipperd, 4 takjes tijm ( alleen de blaadjes), 8 rode paprika's of puntpaprika's, scheut room, 4 groentebouillontabletten en 1,5 liter warm water.

Bereiding

Was de paprika's en halveer ze. Verwijder de zaadlijsten en snijd de paprika's in stukjes. Verhit een kookpan met een scheutje olie en voeg de ui en de knoflook toe. Bak op laag tot middelhoog vuur, totdat de ui en knoflook zacht maar niet verkleurd zijn. Voeg de paprika en ¾ van de tijm toe en bak een paar minuten mee. Verkruimel de bouillontabletten erboven en voeg het warm water toe. Breng alles aan de kook en laat het nog 10 minuten zachtjes koken. Kijk of dat de paprika al zacht is en pureer de soep dan met de staafmixer. Roer de room door de soep en warm nog even kort door. Schep de paprikasoep in een kom en garneer met wat extra room en de overige tijm. Heerlijk met stokbrood.

Eet smakelijk!

Diana Rens