Dorpsraad Halsteren bijeen in augustus
Dorpsraad Halsteren bijeen in augustus Foto: Bep Tielemans

Oproep Dorpsraad Halsteren richting verenigingen

Algemeen

HALSTEREN - Dorpsraad Halsteren richt zich tot de besturen van alle plaatselijke verenigingen op sociaal, cultureel en sportief gebied in Halsteren.

'De Dorpsraad Halsteren maakt zich ongerust over de subsidiebeperkingen en inzet van gemeentelijke diensten, die de gemeente Bergen op Zoom aan alle verenigingen wil opleggen. Het college van B enW in Bergen op Zoom heeft in samenwerking met de meeste politieke partijen een focusakkoord geschreven waarin een aantal mogelijkheden worden voorgesteld om de financiële situatie van onze gemeente weer een positievere uitstraling te geven.

Een aantal zaken treft verenigingen direct: *intrekken of beperken van subsidies; *intrekken of beperken van gemeentelijke arbeid t.b.v. verenigingen; *privatisering van instellingen.

De Dorpsraad stelt voor om hierop gezamenlijk te reageren naar het college en de politieke partijen om de momenteel goed lopende maatschappelijke activiteiten te kunnen blijven waarborgen.

In deze kunnen we samen onze bezwaren kenbaar maken, maar we kunnen ook meedenken en zelf met ideeën komen. Wilt u met uw vereniging/club meedoen aan deze gezamenlijke actie, dan graag en mailtje naar de Dorpsraad. Wij nemen dan z.s.m. contact met u op.'

Reageren kan via E-mail: dorpsraadhalsteren@gmail.com