Buurtactie energiezuinig wonen in Halsteren centrum | halsterse-zuidwestkrant – Het nieuws uit Halsteren en de Zuidwesthoek
Logo halsterse-zuidwestkrant.nl
Energiezuinig maken van een woning door isolatie
Energiezuinig maken van een woning door isolatie

Buurtactie energiezuinig wonen in Halsteren centrum

HALSTEREN - Gemeente Bergen op Zoom organiseert samen met het Regionaal Energieloket een 'Buurtactie Energiezuinig Wonen' in Halsteren centrum.


In deze buurt staan verschillende woningtypen. Het doel is om voor de meest voorkomende woningtypes één bestaande woning te onderzoeken. Dit worden de voorbeeldwoningen van de wijk Halsteren centrum. Voor deze woningen schrijft een energieadviseur van het Regionaal Energieloket een adviesrapport met de slimste stappen om energie te besparen en een inschatting van de kosten die men kan besparen. Op een informatiebijeenkomst donderdag 15 oktober zijn bewoners welkom om een advies voor hun woningtype te krijgen.

Voor dit project worden enkele voorbeeldwoningen in Halsteren centrum gezocht. Bent u benieuwd hoe u meer energie kunt besparen? Geef u dan op. De gemeente betaalt de kosten van de energieadviezen. Aanmelden kan via: www.regionaalenergieloket.nl.

Als uw woning is gekozen, neemt een adviseur contact op om een afspraak te maken voor een online onderzoek van uw woning. Dit duurt 1 tot 1,5 uur en wordt gepland tussen 10 en 28 augustus. Het Regionaal Energieloket ontvangt uw aanmelding graag vóór 3 augustus.

Tijdens de informatiebijeenkomst 'Energiezuinig Wonen' op 15 oktober 2020 wordt uitleg gegeven over de adviezen per woningtype en over subsidies voor energiebesparingsmaatregelen. Afhankelijk van de richtlijnen van het RIVM en de gemeente wordt de infoavond fysiek of online gehouden.

Meer berichten