Logo halsterse-zuidwestkrant.nl
Gemeentehuis Woensdrecht
Gemeentehuis Woensdrecht (Foto: Bep Tielemans )

Aanpassingen gemeentehuis in Hoogerheide

GEMEENTE WOENSDRECHT – Het college van burgemeester en wethouders van gemeente Woensdrecht is onlangs akkoord gegaan met de projectopdracht voor het gemeentehuis in Hoogerheide. 

Om bezoekers beter te kunnen ontvangen is het noodzakelijk dat er diverse aanpassingen gedaan worden aan de inrichting van de centrale hal, receptie en de bibliotheek.

Daarnaast zullen de mensen die nu in het gebouw aan Kromstraat 4 in Hoogerheide werkzaam zijn, gehuisvest worden in het gemeentehuis. Op deze manier worden kosten bespaard en komt alle dienstverlening onder één dak. De aanpassingen zijn in het najaar.

Het gemeentehuis in Hoogerheide is momenteel al meer dan alleen een werkplek voor ambtenaren en gemeentebestuur. Er is een bibliotheek in gevestigd, het multifunctioneel centrum, diverse sportzalen, een theaterzaal, hobbyruimten en een politiesteunpunt. Menig inwoner van de gemeente komt dan ook al regelmatig vanwege een hobby of evenement in het gemeentehuis. Bij de bouw van het gemeentehuis was de gedachte al dat het een multifunctioneel gebouw moest zijn. De ambitie is dat het gebouw nog meer een ontmoetingscentrum wordt en dat iedereen die er komt zich welkom voelt. Om dit te bereiken wordt de huidige indeling en uitstraling van de publieke ruimtes aangepast. Zo zal de bibliotheek de sfeer krijgen van een huiskamer en de centrale hal gezelliger worden ingericht. Ook de recepties en gemeentelijke balies krijgen een klantvriendelijker uitstraling.

De sociale dienstverlening van Kromstraat 4 verhuist naar het gemeentehuis. Dit zijn medewerkers van de gemeente Woensdrecht, de Brede Welzijnsinstelling, MEE en WijZijn Traverse. Dit komt de samenwerking en toegankelijkheid ten goede. Inwoners van de gemeente Woensdrecht kunnen dan voor alle dienstverlening terecht op het gemeentehuis. Het niet meer gebruiken van het pand aan de Kromstraat levert jaarlijks een bezuiniging op van €50.000 euro.

Wethouder Jeffrey van Agtmaal: “Het mes snijdt aan twee kanten: het bezettingspercentage van het gemeentehuis gaat omhoog, terwijl de kosten niet stijgen." In het najaar van 2020 worden de wijzigingen doorgevoerd.

Meer berichten