Afbeelding
Foto: Wielercomité Huijbergen

Wielerzomer met vijf wedstrijden in Zuidwesthoek

Algemeen

GEMEENTE WOENSDRECHT - Organisaties Stichting Wielerronde Hoogerheide en Stichting Wielercomité Huijbergen hebben de stoute schoenen aangetrokken en samen gekeken of ze dit jaar toch wedstrijden kunnen organiseren onder de licentie van de KNWU. 

De samenwerking tussen beide stichtingen heeft geresulteerd in een Wielerzomer van vijf zaterdagen wedstrijden.

Met medewerking van de KNWU en de Gemeente Woensdrecht is het gelukt om in alle dorpen in de Zuidwesthoek weer een wielerronde te organiseren. Door het bundelen van krachten blijkt het mogelijk om in de hele gemeente weer koers te laten zien. Het enthousiasme bij de wielerliefhebbers en sponsoren is groot. Maar het meest verheugd zijn wel de renners, die na bijna vijf maanden weer hun geliefde sport kunnen beoefenen. Naar verwachting zal het storm lopen met inschrijvingen. Jeroen van Wezel, secretaris van Wielercomité Huijbergen, denkt dat alle categorieën overvol zullen zijn: “We zullen zeker bij de elite/beloften/amateur te weinig startgelegenheid hebben. Maar ook de nieuwelingen, junioren en dames staan te trappelen van ongeduld. We verheugen ons op grote pelotons die door de dorpen zullen rijden”. 

Lars Akkermans, de helaas geblesseerde eliterenner uit Ossendrecht, was graag bereid zijn handen uit de mouwen te steken om de koersen mogelijk te maken: “Het is fantastisch om mee te helpen om de wedstrijden te organiseren. We hebben uiteraard speciale corona maatregelen getroffen, zodat alles veilig kan verlopen.” De organisatie verwacht veel spektakel, want er wordt in 5 wedstrijden gestreden om het Gemeente Woensdrecht klassement, een klassement met een heuse ”Woensdrecht leiderstrui” en waaraan mooie geldprijzen zijn verbonden. 

De wielerwedstrijden worden vijf weken achter elkaar, m.u.v. het NK wielrennen 22 augustus, gehouden op zaterdag van 16.00 tot 21.00 uur. Dit om eventuele overlast voor winkels en bewoners te beperken. Omwonenden worden nog per brief geïnformeerd. Info op: www.rondevanhoogerheide.nl en op www.wchuijbergen.nl

Programma: 8 augustus Ossendrecht, vrouwen & elite/belofte/amateurs. 15 augustus Woensdrecht, nieuwelingen + categorie 7 & elite/belofte/amateurs. 29 augustus Hoogerheide, junioren & elite/belofte/amateurs. 5 september Putte (NL) nieuwelingen + categorie 7 & elite/belofte/amateurs. 12 september Huijbergen finale, nieuwelingen, junioren & elite/belofte/amateurs.

Afbeelding
Afbeelding
Tal van wielrenners in verschillende categorieën zullen in de Zuidwesthoek onder de vlag van de KNWU op vijf zaterdagen de strijd aanbinden.