Maak een vuist tegen kanker
Maak een vuist tegen kanker

Roparunteam 188 'Maak een vuist' droomt verder

Algemeen

HALSTEREN - "Na meer dan 40 uur dwars door Frankrijk en België heen ruiken we ons eigen dorp. 'Is iedereen er klaar voor?' wordt er geroepen vanuit het team. We zijn bijna in Halsteren met ons Roparunteam 188 ‘Maak een vuist’.

Alle vlaggen worden uit de auto’s gehaald. Daar gaan we dan, lopers voorop fietsers erachter. Meteen daarachter de busjes met de chauffeurs, masseurs, teamcaptain en niet te vergeten de vrouwkes van de catering. Zelfs Ad, onze chauffeur van de grote trailer, normaal aan de zijlijn, parkeert gauw zijn truck en sluit aan. Heel het team compleet. Met een lach en een traan gaan we over de Dorpsstraat naar onze thuisbasis. Heel veel emoties zijn al los gekomen en gaan zeker los komen als we arriveren bij het Dorps Koffiehuis waar al onze familie, vrienden, bekenden en alle sponsoren staan om ons dat laatste zetje in de rug te geven richting Rotterdam waar de finishlijn ligt. Er wordt geknuffeld, gelachen, gehuild. Ieder weet waarvoor de Roparun staat en waarvoor we het doen. Bijna elke deelnemer heeft wel een bekende die de vervelende ziekte heeft, heeft gehad, of helaas aan is overleden... Onze voorzitster pakt de microfoon: 'Hallo allemaal, langs deze weg wil ik al onze sponsoren bedanken...' Zij geven ons de kans om elk jaar deel te nemen aan de Roparun. En een mooi bedrag op te halen voor heel veel zieke mensen. Dit is waar we het voor doen en geeft ons de moed en kracht om de lange kilometers vanaf Parijs te maken.

Dit alles geschreven te hebben, beseffen we dat het dit jaar zo anders is. Als een droom die we helaas door Corona uit hebben moeten stellen... Toch willen we langs deze kant iedereen bedanken voor hun steun en vol trots laten weten dat we, ondanks alles, dit jaar toch een mooi bedrag van 6000 euro hebben over gemaakt aan de Stichting Roparun.

Dit was nooit gelukt zonder jullie allemaal. Een hele grote DANK daarvoor namens Roparunteam 188 Maak een vuist. Wij dromen nog even verder en hopen jullie graag allemaal in 2021 te zien bij onze doorkomst. Hopelijk tot dan!"