Vergaderhamer besluiten
Vergaderhamer besluiten

Besluiten college van B en W Bergen op Zoom

Algemeen

GEMEENTE BERGEN OP ZOOM - Het college van B en W gemeente Bergen op Zoom heeft onder andere de volgende besluiten genomen:

Heroverwegen kredieten

Het college heroverwoog in het kader van de uitgavenstop of lopende kredieten in 2020 nog worden opgestart.

Het college besluit om de volgende kredieten in 2020 wel op te starten:

Arbo-technische aanpassingen aan de buitenschil Jacob Obrechtlaan 4, Knelpunt onderwijshuisvesting de Welle, Uitbreiding Biezenhof, Vervanging meubilair stadskantoor, Stamriool, putrenovatie en inspectie, Riolering Benedenbaantje, Stedelijk baggeren.
Het college besluit om de volgende kredieten in 2020 niet op te starten, maar te heroverwegen bij het opstellen van het Uitvoeringsplan 2021 - 2024:
Nieuwe woonwagenlocatie, Vervanging sportvelden, Verduurzamen sporthal Florastraat 90, Nieuw werkplekconcept, Renovatie kademuren Oude Binnenhaven, Randvoorziening Langstraat, Halsterseweg Noord, Riolering Zuidzijde Zoom, Verkeer centrumgebied.

Tarieven Centrum voor de Kunsten        

Het college stelt de tarieven voor zang- en muzieklessen voor het cursusjaar 2020 – 2021 vast. Het college gaat uit van een verhoging van de prijs met 10% en het verminderen van het aantal lessen van 40 naar 36 op jaarbasis.

Ondersteuning opleiding nieuwkomers

Het college stemt in met het voorstel om de komende twee schooljaren de benodigde ondersteuning van nieuwkomers op de Internationale Schakelklas (ISK) en de Entree-opleiding mee te financieren. Het aandeel van gemeente Bergen op Zoom is € 11.878,77 per schooljaar.

Aanvullende subsidie Peutercollege

Het college stelt de subsidie van Stichting Het Peutercollege over 2019 vast op € 202.806,20 en kent een aanvullende subsidie voor 2020 toe van € 62.473,40.
De reden voor de hogere subsidie is de verhoging van het aantal uren voorschoolse educatie voor doelgroepkinderen van 12 naar 16 uur. Het gaat om gelden vanuit het budget voor onderwijskansenbeleid.

Tijdelijke uitbreiding formatie Wmo

Het college heeft ingestemd met tijdelijke uitbreiding van de formatie op Wmo met 5 tijdelijke adviseurs om projectdoelen te behalen die een bezuiniging opleveren. Door deze tijdelijke inhuur bespaart de gemeente € 162.801.