Feest voor de start van de zomervakantie en voor het nieuwe kindcentrum dat doorgaat.
Feest voor de start van de zomervakantie en voor het nieuwe kindcentrum dat doorgaat.

Feest voor vakantie én nieuw kindcentrum

Algemeen

HOOGERHEIDE - WOENSDRECHT - Op basisschool De Poorte en kinderopvang De Tovertuin in Woensdrecht en basisschool De Stappen in Hoogerheide en ging voor de start van de zomervakantie de vlag uit. 

Zij kregen namelijk de dag ervoor bijzonder goed nieuws te horen: Tijdens de gemeenteraadsvergadering kwam er definitief voor de financiering van hun nieuwe gebouw!

Dit betekent dat de plannen nu definitief uitgewerkt kunnen gaan worden en dat er in 2023 een nieuw integraal kindcentrum voor kinderen van 0 t/m 12 jaar zal verschijnen, waar alle kinderen van de twee scholen en kinderopvang LPS Jongleren onderdak krijgen. Met name voor de kinderen van De Poorte is dit bijzonder goed nieuws. Het gebouw waarin zij momenteel les krijgen is al behoorlijk gedateerd en veel te klein voor de grote groep kinderen die op deze school zit. Daarnaast vertoont het gebouw steeds meer gebreken.

Reden voor een feestje voor de kinderen: In de buurt van beide scholen waren springkussen geplaatst, waar de kinderen naar hartenlust op konden spelen. Aan het eind van de ochtend gingen alle kinderen één voor één de glijbaan af en kon de vakantie beginnen.

Afbeelding
Afbeelding