Afbeelding
Foto: Ricardo Timmermans

Biodiversiteit Woensdrecht

Algemeen

WOENSDRECHT - Wethouder Jeffrey van Agtmaal presenteerde woensdagochtend samen met Peter Kuijlen en Herman Heyns van het dorpsplatform het nieuwe biodiversiteitsproject aan de Fortuinstraat in Woensdrecht.

Daar zijn rondom de heuvel stroken aangelegd met onder andere wildbloemen en vlinderstruiken. Naast vertegenwoordigers van de gemeente Woensdrecht en het dorpsplatform was ook Nadine Mussert aanwezig in het kader van het project Natuur in het Dorp. Zij vertegenwoordigde een bedrijf dat zich inzet voor verschillende kleine biodiversiteitsprojecten in de provincie Noord-Brabant.

Ambitie
Volgens wethouder Jeffrey van Agtmaal is het een win-win-situatie, omdat de openbare ruimte er fleurig uit komt te zien en de biodiversiteit wordt vergroot. Het plan om de biodiversiteit te vergroten sluit goed aan bij de ambitie van de gemeente. Biodiversiteit is een aandachtspunt in de gemeentelijke duurzaamheidsvisie en in het nieuwe groenbeleidsplan dat eind dit jaar zal verschijnen.

Bijen

Ook is de gemeente aangesloten bij het convenant Bijenlandschap West-Brabant en de nationale bijenstrategie om het leefgebied van bijen en andere verstuivers en insecten te verbeteren. Tevens wordt er gekeken om dit soort projecten op andere locaties binnen de gehele gemeente Woensdrecht te realiseren en te verwezenlijken in samenwerking met buurtbewoners.