Afbeelding
Foto: Bep Tielemans

Bewoners Halsterseweg boos en teleurgesteld

Algemeen

HALSTEREN - Namens vele bewoners van de Halsterseweg Noord is een brief gestuurd naar het college van B en W als reactie op het besluit van het college de herinrichting van de weg tot nader order uit te stellen. De brief is ook gericht aan alle politieke partijen in gemeente Bergen op Zoom, aan Dorpsraad Halsteren en de Fietsersbond.

'Boos en zwaar teleurgesteld; zo ervaren de meeste bewoners van de Halsterseweg Noord het voorlopig uitstellen van de herinrichting van de Halsterseweg. Aan deze herinrichting ligt het vervangen van het riool als basis. In 2008 werd besloten om het riool te vervangen, maar uitstel na uitstel resulteerde uiteindelijk in een opknapbeurt in 2012. Het riool werd voorzien van een binnen coating en afgesproken werd dat in 2012 het buizenstelsel vervangen zou worden. 2012 werd 2018, 2019 en uiteindelijk werd vastgesteld dat de herinrichting in 2021 zou plaatsvinden.

De straat kampt nu niet alleen met stankoverlast, maar ook het onderhoud van de weg, fietspad en voetpad is steeds maar weer vooruitgeschoven. Al een paar jaar worden met lapmiddelen gaten en scheuren gedicht. Ook nu weer zitten er gaten en scheuren in het wegdek, heeft het fietspad bandbrede scheuren en zie je op verschillende plaatsen stoeptegels wegzakken, omdat de grond daaronder wegspoelt, vermoedelijk via gaten in het riool.

Bijna drie jaar is er constructief gesproken met gemeente, Dorpsraad en fietsersbond over de indeling van de nieuwe weg. De Raad heeft uiteindelijk een besluit genomen om de weg in te richten met aan beide zijden een fietspad; het benodigde geld was opgenomen in de begroting van 2021 en nu wordt alles gewoon stopgezet en moet er worden afgewacht wanneer het plan uitgevoerd kan worden. Een uitstel van weer 4 jaar is zelfs mogelijk!

Een riool dat op instorten staat en een weg die meer vraagt dan een beetje onderhoud gaat de komende tijd alleen maar geld kosten. Hoe langer het duurt voordat de herinrichting start, des te meer geld zal er nodig zijn om de veiligheid te waarborgen.

Daarom een vriendelijk en dringend verzoek aan het college van Bergen op Zoom; Herinrichting Halsterseweg Noord heeft prioriteit nummer 1!

Niet alleen omdat het de veiligheid van bewoners en gebruikers aangaat, maar ook omdat elk uitstel de hele gemeente Bergen op Zoom meer en meer geld zal kosten.'

Namens bewoners Halsterseweg Noord.