Leerlingen uit groep 8 van De Dobbelsteen beleefden een onvergetelijk afscheid van hun basisschool.
Leerlingen uit groep 8 van De Dobbelsteen beleefden een onvergetelijk afscheid van hun basisschool. Foto: Dennis van Loenhout

Bijzonder afscheid van Dobbelsteen

Algemeen

HOOGERHEIDE – Er rollen heel wat tranen bij het afscheid van groep 8 van basisschool De Dobbelsteen in Hoogerheide. Niet omdat het afscheid vanwege de corona-crisis een teleurstelling werd, maar juist omdat het zo mooi was. Geen enkele groep-achter zal de Dobbelsteen ooit nog vergeten.

Voor het onderwijs maakte de corona-crisis alles anders. Maanden van onderwijs-op-afstand deden de leerlingen van groep 8 het ergste vrezen voor hun laatste weken op de lagere school. Want hoe moest het met de musical? Hoe moesten ze afscheid nemen van hun meesters en juffen? En van elkaar? De groepsleerkrachten van De Dobbelsteen zagen die zorgen ook en lieten hun “sterren van groep 8” nog één keer stralen, corona-crisis of niet.        

De traditionele musical werd opgenomen op video, op dinsdagavond 7 juli keek groep 8 die video met elkaar, onder het genot van heerlijke friet. Daarna volgde een grote verrassing, die de leerkrachten voor hun leerlingen hadden bedacht. Op het schoolplein werden twee stoeptegels onthuld die de namen van de “sterren van obs De Dobbelsteen” van schooljaar 2019-2020 vereeuwigen, en het schoolplein tot een heuse Walk of Fame maken. “Zo denken we ook volgend jaar nog elke dag aan jullie, zelfs nog vóór de koffie”, zegt groepsleerkracht Pepijn Battes.

Drive-thru

Daarna stappen de leerlingen in de auto bij hun ouders en volgt de volgende verrassing: al die auto’s zijn versierd met vlaggen en ballonnen, omdat de kinderen als ware sterren in een drive-thru nog één keer langs al hun leraren worden gereden. Al die leraren hebben mooie woorden en presentjes voor de kinderen die ze de afgelopen zes jaar onder hun hoede groot zagen worden.

Naast haar moeder in de auto vertelt Anne Nieuwlaat dat ze dit een “superbijzonder” afscheid vindt. “Ik was een beetje bang over hoe het met de musical zou gaan, maar het was heel leuk om die op film te zien. Het was echt hartstikke gezellig op De Dobbelsteen. Volgend jaar ga ik naar het Roncalli, maar ik ga het hier missen.”

Ook Eva van Damme gaat de Dobbelsteen missen: “Het was heel leuk vanavond, het is helemaal niet zo erg dat ons afscheid anders was dan andere jaren. Ik heb ervan genoten.”        

Afbeelding