De 31 gasten samen met 47 vrijwilligers brengen een geweldige vakantieweek door. Behalve alle uitjes werd er volop geknutseld.
De 31 gasten samen met 47 vrijwilligers brengen een geweldige vakantieweek door. Behalve alle uitjes werd er volop geknutseld.

Vakantieweek van stichting Happynezz geannuleerd

Algemeen

OSSENDRECHT - Het zou een muzikale week worden voor 31 gasten met een lichamelijke, geestelijke of meervoudige beperking. Helaas heeft Covid-19 ook grip gekregen op de jaarlijkse vakantieweek van stichting Happynezz.

De voorbereidingen waren al in volle gang. Het bestuur en de betrokken vrijwilligers van de vakantieweek hebben er al flink werk in zitten.

Er zijn activiteiten bedacht en ook vele sponsoren hadden al toegezegd dat zij Happynezz weer zouden steunen. Het is dan bitter dat de keuze gemaakt is om de vakantieweek dit jaar niet door te laten gaan.

Adempauze

Linda Posthuma is de voorzitter van de stichting. Posthuma: "De vakantieweek biedt jaarlijks een week ontspanning voor een dertigtal gasten die een beperking hebben. Met meer dan veertig vrijwilligers zorgen we er voor dat zij een week hebben waarin ze lekker kunnen ontspannen. Daarnaast bieden we ouders/verzorgers ook een adempauze van de dagelijkse zorgtaken die zij op zich nemen."

Verstandig

Anita Fokkens is niet alleen penningmeester, maar ook een van de twee ‘zusters’ tijdens de week. Fokkens: "Het is een zware beslissing geweest, maar ik denk dat we vooral een verstandige keuze hebben gemaakt. Buiten dat we ons verplaatsen met een groep van ruim 70 personen, zijn onze deelnemers ook erg kwetsbaar. Hoe graag wij, maar zeker ook de deelnemers, willen, dat risico is te groot."

Er komt veel bij kijken om een vakantieweek te organiseren, zo is de organisatie sterk afhankelijk van vrijwilligers, giften en sponsoren. Posthuma: "Het is ieder jaar weer een uitdaging om alles rond te krijgen, maar de betrokkenheid van de maatschappij is groot. We hadden in ieder geval al voldoende vrijwilligers gevonden om de vakantieweek te draaien en ook qua sponsoren waren we op de goede weg. Het voorbereiden van het programma stond even op pauze, wegens de intelligente lockdown en de onduidelijkheid die deze bracht voor de toekomst. Nu de keuze is gemaakt om de komende editie te annuleren, gaan we onze pijlen richten op 2021. Dat wordt een topjaar, want we hebben dan nog een jaar in te halen."