Afbeelding

Zonnetjesweek bij Jongleren

Algemeen

ZUIDWESTHOEK - In heel Nederland namen ruim 1500 kinderopvanglocaties deel aan de Zonnetjesweek. 

De Zonnetjesweek is een initiatief van het Huidfonds en de Nederlandse Vereniging van Huidtherapeuten. Het is een themaweek waarbij kinderen van 0-4 jaar op kinderopvanglocaties op een positieve en speelse manier leren over veilig spelen in de zon.

Om de bewustheid van verstandig zongedrag bij jonge kinderen te vergroten, heeft ook kinderopvanglocatie Jongleren Woensdrecht in Hoogerheide aan de Zonnetjesweek meegedaan. De jonge kinderen hebben afgelopen week op een positieve en speelse manier stilgestaan over veilig spelen in de zon. Het liedje ‘In de Zonneschijn’ werd samen gezongen, kinderen leerden zichzelf insmeren en er werden vrolijke kleurplaten gemaakt. Tevens mochten alle kinderen donderdag in het geel gekleed komen.

“Het is ontzettend goed dat er tegenwoordig steeds meer aandacht besteed wordt aan voorlichting over de zon en zonbescherming” vertelt huidtherapeut Evelien Meewisse. “Over huidkanker hoor je misschien wat minder, maar het is wel de meest voorkomende en snelst groeiende kankersoort in Nederland. In onze praktijk zien wij steeds meer mensen binnen komen met vlekjes en plekjes ten gevolge van teveel blootstelling aan UV-straling.”

Daarom is Evelien ook zo’n voorstander van de Zonnetjesweek. Door goede voorlichting – te beginnen bij de allerjongsten – is zonbeschadiging op de huid zelfs (deels) te voorkomen.

Foto: Fleur van kinderopvang Jongleren Woensdrecht met geverfde zonnetjeskroon.