Logo halsterse-zuidwestkrant.nl
Foto: Bep Tielemans

Raad bijeen zonder publiek

GEMEENTE WOENSDRECHT - Op donderdag 28 mei aanvang 19.30 uur komt de gemeenteraad bijeen in de kapel van het gemeentehuis in Hoogerheide. In verband met de corona uitbraak is de publieke tribune gesloten. De vergadering wordt uitgezonden via de website van de gemeente.

Vergaderen is wettelijk toegestaan voor gemeenteraden. Het is niet mogelijk om publiek toe te laten, daar is niet genoeg ruimte voor in de raadzaal. Dat geldt helaas ook voor de burgerleden. Zij kunnen de vergadering volgen via de reguliere uitzending op de website. Daarmee wordt voldaan aan het openbaarheidsprincipe. Het vergaderen kent door de 1,5 meter regel behoorlijk wat aanpassingen en beperkingen.

Op de agenda staan onder meer de toelating van de heer R. Gaarkeuken tot lid van de raad. Eerst neemt de burgemeester kort afscheid van Jeroen Beunk. Het college stelt de raad voor de programmabegroting aan te passen om het verwachte tekort voor 2020 te dekken. Het college vraagt krediet om de activiteiten uit K4 onder te brengen in het gemeentehuis. De motie Onderzoek naar flexibele vervoersoplossingen gemeente Woensdrecht. ABZ stelt samen met het CDA, de PvdA en AKT de raad voor het college te vragen onderzoek te doen naar gedeelde mobiliteit om verbindingen met dorpskernen te verbeteren en te onderzoeken of op de locaties "Postbaan" en/of "Puts Meuleke" een Hub, ofwel punt waar verschillende vormen van vervoer samenkomen, kan worden ingericht. Aanwijzing tweede functionaris gegevensbescherming samen met andere gemeenten.

Meer berichten